Enerji Bakanı Berat Albayrak Akkuyu Nükleer Santralini İnceledi - Son Dakika
Ekonomi

Enerji Bakanı Berat Albayrak Akkuyu Nükleer Santralini İnceledi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin ilk nükleer santral projesi Akkuyu'da incelemelerde bulundu.

26.04.2016 08:55  Güncelleme: 08:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin ilk nükleer santral projesi olan ve yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali çalışmalarını yerinde inceledi. Bakan Albayrak, Adana'nın Tufanbeyli ilçesindeki termik santral açılışının ardından helikopterle Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin inşa edildiği bölgeye geçti.

PROJEYİ İNCELEDİ

Projenin tüm aşamalarıyla ilgili önce hakim bir tepede bilgi alan Albayrak, ardından limanın yapıldığı alan ve reaktörün inşa edileceği sahayı gezdi, çalışmaların geldiği son nokta ve projenin işleyişiyle ilgili yetkililere çeşitli sorular yöneltti.

İncelemeleri esnasında Albayrak'a, Akkuyu Nükleer AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fuad Akhundov, NGS İnşaat Direktörü Dmitriy Tveritinov tarafından sunum yapıldı.

Albayrak'a, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Müsteşar Fatih Dönmez, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Müsteşar Yardımcısı Necati Yamaç, Dış İlişkiler Genel Müdürü Alparslan Bayraktar eşlik etti. Albayrak, incelemelerin ardından şantiyeye geçerek, yetkililerden brifing aldı.

2023'TE DEVREYE GİRECEK

Türkiye, Mersin Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi'ne ilişkin ilk anlaşmayı 2010 yılında Rusya ile imzaladı. Toplam 4 bin 800 megavat kurulu güce sahip 4 reaktörden oluşacak santralin, en geç 2023 yılında devreye girmesi öngörülüyor.

Enerji Bakanı Berat Albayrak Akkuyu Nükleer Santralini İnceledi

Son Dakika Ekonomi Enerji Bakanı Berat Albayrak Akkuyu Nükleer Santralini İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Vatandaş: Damat olmak kolay değil işi hakkaten ağır enerjinin e sini biliyor mu ülkeyi yediniz Yetmez mi vatandaş olarak hakkımı helal etmiyorum...ahirette görüşürüz... 0 2 Yanıtla
  • GSGS: ÖNCELERİ EMEKLİ KUYRUKLARINDA BEKLEMEKTEN ÖLEN YAŞLILAR VARDI BU ÜLKEDE ŞİMDİ GÜVENCESİ OLMAYAN YAŞLIYA BİLE MAAŞ BAĞLANMIŞ HEY YAVRUM HEY..... 0 0 Yanıtla
  • millet: enerji bakanı olarak seçilen adam enerjiyi ne kadar tanıyor acaba branjı enerjimi maalesef ülkemiz işte traktör şoförüne Ferrari Ferrari şoförüne traktör kullandırtıyorlar 0 0 Yanıtla

Advertisement