Enerji Bakanı Yıldız Artı Bir Para Değil Kullanılan Elektriğin Parası İsteniyor-aktuel 1 - Son Dakika
Güncel

Enerji Bakanı Yıldız Artı Bir Para Değil Kullanılan Elektriğin Parası İsteniyor-aktuel 1

Enerji Bakanı Yıldız Artı Bir Para Değil Kullanılan Elektriğin Parası İsteniyor-aktuel 1

Dha ANKARA- Bakan Avcı: Yurt dışındaki okullarla ilgili haftaya ayrıntılı açıklama yapacağız MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yurt dışındaki Türk okullarıyla ilgili olarak hazırlık yaptıklarını belirterek, "İnşallah önümüzdeki hafta içerisinde ayrıntılı açıklamayı da yaparız" dedi.

23.01.2015 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha ANKARA- Bakan Avcı: Yurt dışındaki okullarla ilgili haftaya ayrıntılı açıklama yapacağız

MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yurt dışındaki Türk okullarıyla ilgili olarak hazırlık yaptıklarını belirterek, "İnşallah önümüzdeki hafta içerisinde ayrıntılı açıklamayı da yaparız" dedi.

Milli Eğitim Bakan Nabi Avcı, Ankara'nın Kızılcahamam İlçesi'nde Çağatay ilkokulu ile Anadolu Teknik Endüstri Meslek Lisesi'nde karne dağıtım törenine katıldı. Burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Avcı, yurt dışındaki Türk okullarının kapatılmasına yönelik bir soru üzerine, "Hazırlıklarımız son aşamada. İnşallah önümüzdeki hafta içerisinde ayrıntılı açıklamayı da yaparız" dedi. Avcı, söz konusu okulların kapatılmasından sonraki sürece ilişkin soruya ise, pazartesi günü Bakanlar Kurulu'nda bir sunumları olabileceğini belirtirken, "Sonrasında açıklarız. Bu okullarla ilgili olarak da yükselen bayrak inmez. Türk devletinin gücü de her yerde bu bayrağı dalgalandırmaya hamdolsun yeter. Devlet, hükümet ve millet olarak biz üzerimize düşeni her yerde hakkıyla yerine getiririz. Buna da gücümüz yeter" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZIN BAŞARISI"

TEOG sınavlarında çok sayıda öğrencinin birinci olmasına yönelik soruya ise Bakan Avcı, 1 milyon 300 bine yakın öğrencinin bu sınavlara girdiğini, sonucun şaşırtıcı da olmadığını söyledi. Avcı, "Zaman zaman tersinden de eleştirilir, yani soruların çok zor olduğu eleştirileri de gelir. O bakımdan sınavların güvenliği, sağlıklı yapılıp yapılmadığı konusunda bizim bir endişemiz yok. Sınav güvenliği sağlanmış, sorular soru sorma tekniklerine uygun olarak hazırlanmış, cevaplar da uygun bir şekilde değerlendirilmiş, hiçbir sorun yok. Ancak çocuklarımızın bu başarısıyla sevinmemiz lazım. Buna birtakım soru işaretleriyle gölge düşürmek yerine daha çok sayıda öğrencimizin aynı başarıyı göstermesini dilememiz lazım" diye cevap verdi.

"MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM ÖNEMLİ"

Hükümetin ve bakanlığının mesleki ve teknik eğitimi birinci öncelik olarak gördüğünü belirten Bakan Avcı, önümüzdeki ay ve yıllarda mesleki ve teknik eğitimin yeni düzenlemelerle nasıl mesafe aldığını hep birlikte göreceklerini kaydetti. Avcı, "Eğitimde pek çok değişiklik oluyor. Bundan sonra da olacak ve bundan en büyük payı da mesleki ve teknik eğitim alacak" diye konuştu. Avcı, öğrenci ve öğretmenlere sağlıklı bir yarı yılı tatili dileğinde bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Enerji Bakanı Yıldız Artı Bir Para Değil Kullanılan Elektriğin Parası İsteniyor-aktuel 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.


Advertisement