Enerji Bakanlığı'nda 30 Bin Taşeron İşçi Çalışıyor - Son Dakika
Yerel

Enerji Bakanlığı'nda 30 Bin Taşeron İşçi Çalışıyor

Enerji Bakanlığı\'nda 30 Bin Taşeron İşçi Çalışıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Enerji Bakanlığı’nda 30 bine yakın personel hizmet alımı yöntemiyle çalışıyor” dedi.

08.09.2014 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, " Enerji Bakanlığı'nda 30 bine yakın personel hizmet alımı yöntemiyle çalışıyor" dedi.

Ağbaba, 21 bakana gönderdiği teşkilatlarında bulunan geçici ve sözleşmeli işçilere yönelik soru önergelerinden 10'una cevap geldiğini belirterek, "Gönderilen cevaplara bakıldığında Türkiye taşeron cumhuriyetine dönmüş durumda" dedi.

Ağbaba'ya gelen cevaplara göre Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda 520 geçici işçi istihdam ediliyor, aynı şekilde 4/C'ye tabi personel sayısı da bin 673. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda ise hizmet alımı ile çalıştırılan personel sayısı 29 bin 768. Kalkınma Bakanlığı'nda 195 alt işveren işçisi, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda 200 sözleşmeli personel ve 429 taşeron işçi çalışıyor. AB Bakanlığı'nda ise sözleşmeli veya geçici işçi kadrosunda personel istihdamı bulunmuyor ancak 107 alt işveren personeli çalışıyor. Ekonomi Bakanlığı'nda temizlik, güvenlik ve yemek; hizmet alımı yöntemi ile temin ediliyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nda ise merkez teşkilatta 185, DSİ Genel Müdürlüğü'nde 354, Orman Genel Müdürlüğü'nde 110, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nde 183 taşeron personel görev yapıyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda ise 68 sözleşmeli personel görev yapıyor. Maliye Bakanlığı'nda ise merkez ve taşra teşkilatında 35 geçici işçi, 41 sözleşmeli personel ve 729 geçici personel görev yapıyor, hizmet alımı yöntemiyle firma çalışanı olarak ise 802 kişi görev yapıyor. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Enerji Bakanlığı'nda 30 Bin Taşeron İşçi Çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement