Enerji Bir-Sen 5. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika
Güncel

Enerji Bir-Sen 5. Olağan Genel Kurulu

Memur Sen Genel Başkanı Gündoğdu: "17 Aralık'ta gördük ki mesele dershane meselesi de değilmiş.

17.01.2015 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "17 Aralık'ta gördük ki mesele dershane meselesi de değilmiş. Mesele Türkiye'nin altına dinamit koyma meselesiymiş" dedi.

Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmetleri Çalışanları Birliği Sendikasının (Enerji Bir-Sen) 5. Olağan Genel Kurulu, Büyük Anadolu Otel'de başladı.

Gündoğdu, buradaki konuşmasında, Gezi Parkı odaklı olayların ve 17-25 Aralık operasyonlarının farklı amaçlar beslediğini belirterek, "Ben eğitimciyim, mesele dershane meselesi olsaydı biz bu sorunu yüzde yüz çözerdik" diye konuştu.

Devletin kaliteli eğitim verdiği takdirde dershaneye ihtiyaç kalmayacağını ifade eden Gündoğdu, "Ama 17 Aralık'ta gördük ki mesele dershane meselesi de değilmiş. Mesele Türkiye'nin altına dinamit koyma meselesiymiş. Mesele algı operasyonuyla bu milleti harekete geçirip, Türkiye'nin geleceğini karartma meselesiymiş" ifadesini kullandı.

Gündoğdu, bütün yolsuzluklara karşı olduklarını belirterek, "Elbette tüyü bitmemiş yetimin hakkına göz koyan kim olursa olsun haddi bildirilmelidir, deşifre edilmelidir. İster bakan olsun ister milletvekili isterse de sendikacı, buna müsaade etmeyiz" dedi.

"Paralel devlete de dikey devlete de yatay devlete de karşıyız"

"Ama neden 8 ay bir savcı bekler de yolsuzluğu küresel operasyonla birleştirir? Bunun cevabını da ağanın savcısını, savcının ağasıyla girdiği ilişkileri görünce anlamış olduk" ifadesini kullanan Gündoğdu, "Bu ülke bizim. Devletin yanlışlık yapmasına da devlete yanlış yapılmasına da müsaade etmeyiz. Paralel devlete de dikey devlete de yatay devlete de karşıyız" diye konuştu.

Başörtüsü yasağının kaldırılması için 12 milyon imza topladıklarını hatırlatan Gündoğdu, şöyle devam etti:

"Çözüm sürecinde bulunuşumuz tarihi bir görevdir. Memur-Sen ve Enerji Bir-Sen'in içinde olduğu kardeşlik projesidir. Türkün, Kürdün ve Arabın kardeşliğidir. Biz bu sorunun çözülmesi için devlet ve hükümet politikası da olan 'Akil İnsanlar' içerisinde yer alınca sağımızdakiler 'Vatanı böldürmeyiz' ve 'Memur-Sen vatana ihanet ediyor' diye çıkış yaptılar. Vatana ihanet etmek millet iradesini darbecilere pazarlamaktır, Ergenekonla kol kola girmektir. Memur-Sen'in yaptığı ise Çanakkale ruhunu yeniden tesis etmektir. Türkün, Kürtün kardeşliğini yeniden tesis etmektir."

-"Sendikal duruşumuz, emek ve ekmek öncelikli"

Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul ise insan merkezli sendikal çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Bizim, sendikal duruşumuz, emek ve ekmek önceliklidir. Bizim sendikal kimliğimiz, kadim medeniyet değerlerine mensubiyettir. Bizim sendikal kişiliğimiz, tarihe yön vermiş bir millete aidiyettir" dedi.

İnsan, emek, demokrasi, medeniyet, adalet ve merhamet eksenli sorumlu sendikacılığın adresi olduklarını vurgulayan Tonbul, "Biz, özelde enerji, sanayi ve maden çalışanlarının, genelde bütün kamu görevlilerinin ve milletimizin güçlü, farklı, özgür ve özgün sesi olmanın gayretindeyiz. Akılla, ahlakla, aşkla ve şevkle sendikacılık yaptık, örgütlendik, büyüdük ve büyümeye de devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Tonbul, 2010'dan bugüne geçen 4 yıllık sürede elde edilen kazanımların, Enerji-Bir-Sen'in damgasını taşıdığını belirtti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Enerji Bir-Sen 5. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement