Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Tonbul Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Tonbul Açıklaması

Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmetleri Çalışanları Birliği Sendikası (Enerji Bir-Sen) Genel Başkanı Hacı Ahmet Tonbul, yeni toplu sözleşmede Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) tarihinde ilk defa sözleşmeli teknik personele arazi tazminatı hakkı elde ettiklerini bildirdi.

22.09.2015 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmetleri Çalışanları Birliği Sendikası (Enerji Bir-Sen) Genel Başkanı Hacı Ahmet Tonbul, yeni toplu sözleşmede Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) tarihinde ilk defa sözleşmeli teknik personele arazi tazminatı hakkı elde ettiklerini bildirdi.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, Genel Başkan Tonbul'un 2016-2017 toplu sözleşmesine ilişkin görüşlerine yer verildi.

KİT bünyesinde çalışan sözleşmeli teknik personelin ilk defa arazi tazminatı hakkı kazandığını belirten Tonbul, böylece araziye çıkan personelin üç aylık yaklaşık 500 lira ücret alacağını kaydetti.

Tonbul, ayrıca yıllık izinlerin ertesi yıla devredilmesi ve temel ücret gruplarının düzenlenmesi, koruma güvenlik görevlileri ve sivil savunma uzmanlarının ek ödemelerinin 5 puan artırılması, baş mühendis, mühendis ve mimarların ek ödemelerinin 12 puan artırılması ve yine KİT'lerde görev yapan başmüdür, kombina, müessese fabrika ve işletme müdürlerinin ek özel hizmet tazminatlarının 10 puan artırılması konularında mutabakata vardıklarını ifade etti.

Görüşmelerde enerji sektörü çalışanlarının haklarını savunduklarını belirten Tonbul, şu değerlendirmelerde bulundu:

"TEİAŞ çalışanlarına 4 kazanım birden elde ettik. Yük tevzi müdürlüklerinde vardiyalı çalışan personele ilave 120 lira ücret, TEİAŞ helikopterli bakımda görev yapan personele uçuş tazminatı sağlandık. TEİAŞ'taki canlı bakım işletme müdürlüklerinde çalışan personele ilave 100 lira ödeme, TEİAŞ, EÜAŞ ve TEDAŞ'a bağlı işletmelerde yüksek gerilim altında fiilen çalışan kamu görevlilerine her bir gün için 15 lira ilave ödeme elde ettik."

Tonbul, ÇAYKUR'da çalışan personele kampanya primi ile 210 liralık kazanım sağladıklarını, TKİ Genel Müdürlüğüne bağlı Biga ve Çan İşletmeleri ile ETİ Maden İşletmelerine bağlı Bigadiç, Emet, Kırka ve Bandırma işletmelerinde çalışan personelin, işe gidiş gelişlerindeki servis sorununu çözüme kavuşturduklarını ve Maden Kanunu'na göre görevlendirilen personele de çift harcırah hakkı kazandıklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Tonbul Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement