Enerji Müzesi Öğrencilerle Ticaret Erbablarını Bir Araya Getirdi - Son Dakika
Güncel

Enerji Müzesi Öğrencilerle Ticaret Erbablarını Bir Araya Getirdi

Enerji Müzesi Öğrencilerle Ticaret Erbablarını Bir Araya Getirdi

Merinos Enerji Müzesi, Tacirler Yatırım firmasının yöneticilerini Hamitler Toki Ticaret Meslek Lisesi öğrencileriyle buluşturdu.

24.04.2014 15:37  Güncelleme: 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehrin önemli değerlerinden olan tarihi Merinos fabrikasının enerji santral bölümünde oluşturulan Merinos Enerji Müzesi, Tacirler Yatırım firmasının yöneticilerini Hamitler Toki Ticaret Meslek Lisesi öğrencileriyle buluşturdu.

Büyükşehir Belediyesi'nin şehre kazandırdığı Merinos Enerji Müzesi, her hafta lise öğrencilerini kendi alanlarını ilgilendiren firmaların yöneticileriyle bir araya getiriyor. Müze içerisinde düzenlenen programda, Tacirler Yatırım Marmara Bölge Müdürü Cüneyt Duman ve Operasyon Sorumlusu Gizem Sancı, Hamitler Toki Ticaret Meslek Lisesi öğrencileriyle buluştu. 'Sermaye piyasaları ve Forex' konularında bilgi veren Cüneyt Duman, meslek anlamında seçim yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini ve kurumların neleri ifade ettiğini anlattı. Yatırım deyince akla sermaye piyasalarının geldiğini söyleyen Duman, sermaye piyasalarının dünya çapında da önemli yer tuttuğunu belirtti. Fon arz edenlerle fon talep edenlerin karşılaştığı piyasaya sermaye piyasası denildiğini dile getiren Duman,"Ekonomik anlamda cari işlemleri düzeltmede, sermayenin tabana yayılmasını sağlarlar. Ülke ekonomisinde, diğer ülkelerdeki ekonomik seviyede gelişmede önemli yer tutar. Sermaye piyasaları içerisinde kurumlar var. Bunlar birisi SPK'dır. Özellikle bankaların ve sermaye şirketlerinin çalışmalarını kontrol ediyor" dedi.

Borsa İstanbul hakkında öğrencilere bilgi veren Duman, bir zamanlar bin 400 kişinin çalıştığı İMKB'nin elektronik sisteme geçmesinden sonra 59 brokerin kaldığını dile getirdi. Artık herşeyin teknolojik altyapıyla çalıştığını belirten Duman, çalışanların sadece sistemlerin bozulması haline müdahale etmek için bulunduğunu kaydetti.

Sunumun ardından Cüneyt Duman ve Gizem Sancı tarafından öğrencilerin soruları cevaplandırıldı. Programın sonunda öğrenciler Enerji Müzesi'ni gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Enerji Müzesi Öğrencilerle Ticaret Erbablarını Bir Araya Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement