Enerji Nakil Hatları Güçlendiriliyor - Son Dakika
Güncel

Enerji Nakil Hatları Güçlendiriliyor

Enerji Nakil Hatları Güçlendiriliyor

Dicle EDAŞ, Şanlıurfa'da ihtiyaç duyulan bölgelere monoblok beton köşk trafo kabinleri tesis etmeye başladı.

21.08.2015 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (Dicle EDAŞ) hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ile klimaların yoğun biçimde kullanılması ve tarımsal sulama sezonunda bulunulması nedeniyle salınımların yoğun olarak yaşandığı yerlere yeni trafolar yerleştiriyor. Dicle EDAŞ ekipleri son olarak Karaköprü ilçesine bağlı Akpiyar mahallesine, içerisinde 1000 kVA'lık trafo bulunan modern sistemle yapılmış monoblok beton köşk trafo kabinini monte etti.

KARAKÖPRÜ'YE 1000 KVA'LIK TRAFO

Yapılan çalışmaların, arızalara müdahale süresini kısalacağını, enerji kesintilerinin minimize edilmesini sağlayacağını belirten Dicle EDAŞ Proje Tesis Müdürü Mehmet Kürüm, Şanlıurfa'nın merkezini besleyen hatları yeraltına alma çalışmalarının da devam ettiğini söyledi. Karaköprü ilçesine bağlı Akpiyar mahallesindeki yenileme çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Kürüm, ''Şanlıurfa'ya yakışan hizmeti verebilmek için enerji nakil hatlarını yeraltına alma çalışmaları önem arz ediyor. Hazırladığımız plan dâhilinde önceliği, aciliyeti olan bölgelere veriyoruz. Zamanla tüm altyapımız elden geçirip, merkeze kaliteli ve kesintisiz enerjiyi vermeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

ALTERNATİF HAT SAYISI İKİ KATINA ÇIKARILDI

Alternatif hat sayısını son bir yılda iki katına çıkardıklarını da kaydeden Proje Tesis Müdürü Mehmet Kürüm, yatırım çalışmaları kapsamında trafo merkezlerini yenilemeye devam ettiklerini, enerji nakil hatlarının kapasitesini arttırarak önemli ölçüde yeraltına aldıklarını söyledi. İl genelinde aydınlatma çalışmalarını sürdürdüklerini de belirten Kürüm, "Şanlıurfa'ya yaptığımız yatırımlar artarak devam ediyor. Yapılan yatırım ve bakım çalışmaları sayesinde geçmiş yıllara göre elektrik arıza sayısında kayda değer düşüş olmuştur. Yatırımlarımızın artması ile de kesintiler en az seviyeye inmesini bekliyoruz. Yılların birikmiş sorunlarını hazırladığımız projelerle çözmek için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

HEDEF, KESİNTİSİZ VE SAĞLIKLI ENERJİ VERMEK

Dicle EDAŞ Şanlıurfa İl Müdürü Esin Eroğlu ise, çalışmalarının 2015 yılı yatırım programı kapsamında devam ettiğini söyledi.

Karaköprü ilçesinde 6 adet 1000 kVA'lık trafo ile Ahmet Yesevi mahallesinde iki adet 1000 kVA'lık trafonun tesis edildiğini kaydeden İl Müdürü Eroğlu, "Geçmiş yıllarla karşılaştırdığımızda Şanlıurfa'da enerji kesinti oranı oldukça düştü. Şehirdeki trafo sayısını artırdık. Enerji bakımından yetersiz olan trafoları daha büyükleriyle değiştirdik. Bazı mahallelere ek trafolar yerleştirdik. Diğer yandan, enerji nakil hatlarını yer altına alma çalışmalarımız sürüyor. Hedefimiz, vatandaşlarımıza kesintisiz ve sağlıklı enerji vermektir"şeklinde konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Enerji Nakil Hatları Güçlendiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Kasım: Seçim var 0 0 Yanıtla

Advertisement