Enerji Tüketim Rekoru - Son Dakika
Politika

Enerji Tüketim Rekoru

Enerji Tüketim Rekoru

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Dün itibariyle 818 milyon kilovat saat şuana kadar Türkiye Cumhuriyeti’nin rekorudur.

13.08.2014 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Dün itibariyle 818 milyon kilovat saat şuana kadar Türkiye Cumhuriyeti'nin rekorudur. Bir elektrik tüketimi oldu bir günde. Bu bir çok ülkenin 3-4 aylık tüketimlerine denk gelen bir şeydir" dedi.

Akdeniz Elektirik Bölge Dağıtım Toplantısı'na katılmak üzere Antalya'ya gelen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Vali Sebahattin Öztürk'ü makamında ziyarete etti.

Burada konuşan Bakan Yıldız, Antalya'da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, Antalya'nın enerji sektörü açısından da farklı bir yeri olduğunu vurguladı.

Antalya'nın tükettiğinden daha fazla üretim yapabildiğinin altını çizen Bakan Yıldız, "Türkiye'nin enerji arzıyla alakalı artı koyabilen bir ildir. ve tüketim açısından bakıldığında yazla kış arasında farklar olabilen bir il. 2.2 milyon nüfus var ama yazın bu 5 milyona kadar çıkıyor. Yani bu 14-15 tonluk yükü, 30 tonluk taşımak gibi bir şey. Bu zorunlu. Alt yapı ona göre dizayn edilmelidir" dedi.

Antalya'da elektrik dağıtımı ve doğalgaz noktasında isteklerinin olduğunu ifade eden Bakan Yıldız, "Burada bir dizi toplantı yapacağız. Bu toplantıların bize iyi sonuçlar getiriyor. Sorunları yerinde çözüyoruz. Buraya geniş bir ekiple geldik. Antalya ve bölge için bir dizi kararlar alacağız. Bu kararların uygulanmasını takip edeceğiz. Dün itibariyle 818 milyon kilovat saat şuana kadar Türkiye Cumhuriyeti'nin rekorudur. Bir elektrik tüketimi oldu bir günde. Bu bir çok ülkenin 3-4 aylık tüketimlerine denk gelen bir şeydir. ve çok nadirdir. 40 bin megavatın üstüne çıktık. Türkiye'nin kurulu gücü 66 bin megavatlar civarında. Enerji arızasından 5 bin 6 bin megavatlar civarında fazlamız var. Bir sıkıntımzı yok. Önemli olan dağıtım ve iletimin önemidir. Bu işlemlerin aynı anda görülüp görülemediğidir Ürettiğimiz tükettiğimizden daha fazla olmuştur. Geçen ay irili ufaklı 25 santral devreye almışız. 2023 hedefleri içinde yapacak çok işiz var. T-Türkiye büyüyor ve ilerliyor" dedi.

Vali Öztürk ise Antalya'nın turizmin başkenti olduğunu belirterek, yaz mevsiminde artan nüfusla birlikte enerji sorunun yaşandığını belitti.

2023 yılında Antalya'ya 18 milyonun yabancı turistin hedeflendiğini ifade eden Vali Öztürk, bu rakamın 2015 yılına kentin yakalanacağını kaydetti.

Vali Öztürk, ziyaretlerinin anısına Bakan Yıldız'a Döşemealtı halısı hediye etti. Valilik özel defterini imzalayan Bakan Yıldız Büyükşehir Beldiyesi'ne geçti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Enerji Tüketim Rekoru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mardin'de 2024 İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
    17:44 Mardin'de 2024 İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

    Mardin'de, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması amacıyla düzenlenen 2024 İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Tuncay Akkoyun başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya, kaymakamlar, belediye başkanları ve kurum temsilcileri katıldı. Vali Akkoyun, kentte uygulanan 294 projeden 24'ünün tamamlandığını, 99'unun devam ettiğini ve 171'inin etüt proje aşamasında olduğunu belirtti. Ayrıca, kamu yatırımlarının hızlı ve kaliteli bir şekilde yapılması için koordinasyona önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Tiran Belediye Binası Protesto Edildi
    17:43 Tiran Belediye Binası Protesto Edildi

    Arnavutluk'ta yolsuzlukla suçlanan Tiran Belediye Başkanı Erjon Veliaj ve ekibini protesto eden yüzlerce kişi belediye binasını ateşe verdi.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüştü
    17:23 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile gerilim ve bölgedeki gelişmeleri değerlendirmek üzere bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

  • CHP'nin eski TBMM Grup Amirliği Levent Bayraktar'ın cenazesi toprağa verildi
    17:23 CHP'nin eski TBMM Grup Amirliği Levent Bayraktar'ın cenazesi toprağa verildi

    CHP'nin uzun yıllar TBMM Grup Amirliği yapan Levent Bayraktar'ın cenazesi, Kocatepe Camisi'nde düzenlenen törenin ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cenaze aracına omuz vererek Bayraktar'ı son yolculuğuna uğurladılar.

  • Arnavutluk'ta Belediye Başkanı Protesto Edildi
    17:23 Arnavutluk'ta Belediye Başkanı Protesto Edildi

    Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yolsuzlukla suçlanan Tiran Belediye Başkanı Erjon Veliaj ve ekibini protesto eden yüzlerce kişi belediye binasını ateşe verdi. Protestocular, belediye binasına girmeye çalışırken çatışmalar yaşandı ve yangın çıktı.

  • Beykoz Belediyesi'nin 3 Milyar TL Borcu Var
    17:09 Beykoz Belediyesi'nin 3 Milyar TL Borcu Var

    İstanbul'da AKP'den CHP'ye geçen Beykoz Belediyesi'nin Belediye Başkanı Alaattin Köseler, belediyenin yaklaşık 3 milyar TL borçla devir aldıklarını açıkladı. Köseler, borcun faizleriyle birlikte 3 milyar TL'ye yaklaşacağını tahmin ettiğini belirtti.


Advertisement