Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Açıklaması - Son Dakika
Politika

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve AK Parti Milletvekilleri İl Başkanlığı görevine seçilen Hüseyin Cahit Özden’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

12.07.2014 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve AK Parti Milletvekilleri İl Başkanlığı görevine seçilen Hüseyin Cahit Özden'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, " Yamula barajının 1 yıldaki ürettiği enerjinin 2 katını Türkiye 1 günde tüketiyor. Klimalarla alakalı son 1 ayda ödediğimiz para 1 ay önceki elektrik faturalarına denk geliyor" dedi.

Parti binasında düzenlenen ziyaret programına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, AK Parti Milletvekilleri İsmail Tamer ve Pelin Gündeş Bakır ile çok sayıda partili katıldı. AK Parti İl Başkanlığı görevine yeni seçilen Hüseyin Cahit Özden'e hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Öncelikle Cahit kardeşimi il başkanlığından dolayı tebrik ediyorum. Kendisine güveniyoruz. Ömer Dengiz kardeşime ve bütün görev yapan arkadaşlara da yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Biz yine biriz ve beraberiz. İnşallah bizlerde önümüzdeki yıl nasipse bu görevlerimizi bizlerden daha iyi yapacağına inandığımız arkadaşlarımıza devredeceğiz. Ayrıca Suriye'de, Irak'ta, Libya'da, Filistin'de zulüm altında kalan kardeşlerimizin o zulümden kurtulmalarını temenni ediyorum. Yeni Türkiye sloganıyla birlikte bize yeni hedeflerin çizildiğini ve 2023 yılına giden Türkiye'de inşallah yeni ekiplerle bunu gerçekleştireceğimiz bir ortama gidiyoruz" diye konuştu.

Yıldız ayrıca, "Bugün dünyada Türkiye'nin gelişmesi ile alakalı bütün izlenimleri takip eden bir alan var. Enerji sektörü ile alakalı olarak 2008'de Karayip denizinde Hollanda'ya bağlı Curaçağo isimli bir ada var. Bu adada kurulan Alaplı elektrik şirketleri bir isimle kuruluyor ve Türkiye'nin bölgesinde bulunun bir Enerji sektörü ile alakalı yatırımdan dolayı Türkiye'ye 100 milyon dolarlık dava açıyor. Böyle bir şirket Türkiye'deki bir yatırımla alakalı şirket dava açıyor. Biz bu davayı 2012 yılında kazandık. Temyize gittiler onu da biz kazandık. Geriye dönüp baktık. Enerji sektörüyle alakalı kazandığımız davaların miktarı 32 milyar dolar. Biz bunlar takip etmiyor olsaydık 32 milyar dolarlık bir dava kaybetmiş olacaktık. O yüzden gelişen Türkiye'nin çok fazla tehditleri olsa da AK Parti tüm fırsatlarını yerine getirmektedir" şeklinde konuştu.

Sözlerini sürdüren Yıldız, "Dün Cumhuriyet tarihindeki en çok çekilen miktarda enerji kalemleri ile alakalı yaklaşık 812 milyon kilovat saatlik bir kam yani 1 milyar kilovat saat günlük enerji çekiliyor. Örnek verecek olursak Yamula barajının 1 yıldaki ürettiği enerjinin 2 katını Türkiye 1 günde tüketiyor. Enerji arzıyla alakalı herhangi bir sıkıntımız yok ancak bu bizim israf edeceğimiz anlamına gelmez. Klimalarla alakalı son 1 ayda ödediğimiz para 1 ay önceki elektrik faturalarına denk geliyor. Bunu meskenler için söylüyorum. Enerji tasarrufuna dikkat etmemiz lazım. İsraf etmeden enerjimizi kullanmaya son derece itina göstermemiz lazım. 7'den 77'ye toplumun her kesimi ile ilgili tasarruf genelgemiz var. Buna mutlaka uymamız lazım" ifadelerini kullandı.

TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut ise, "Öncelikle daha önce görev yapan Ömer Dengiz başkanımıza ve yönetim kurulunda bulunan arkadaşlara gösterdikleri başarılı gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bugün Cahit beye başarılar diliyorum. Zor bir dönemde göreve geldiler. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler olacak. Önümüzdeki genel seçimlerde biz 3 dönem kuralına takılıyoruz ama partimiz bize görev verirse köy köy, mahalle mahalle gezip hep birlikte el elle verip 2023 vizyonunu gerçekleştirmek için çalışacağız" dedi.

Yakut ayrıca, "Cumhurbaşkanlığı seçimi çok önemli. İlk defa Cumhurbaşkanını millet seçecek. Son seçimde meclis iç tüzüğünde 367 sayısı gündeme getirildi. Bunu aşmak için erken seçime gittik ve Sayın Abdullah Gül'ü Cumhurbaşkanı seçtik. Anayaysa değişikliği yaptık ve önümüzdeki seçimlerde kendi Cumhurbaşkanını seçmiş olacak. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Başbakanımız ilk turda seçilecektir diye düşünüyorum. Daha sonrasında yeni bir genel başkan belirlenecek" diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden de, "AK Partimiz kaldığı yerden devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminde büyük bir oy almak için çaba göstereceğiz. İnşallah birlikte bu işi götüreceğiz. Bizden önceki Ömer bey ve ekibine de gösterdikleri başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement