Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Açıklaması - Son Dakika
Politika

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Açıklaması

Kayseri’nin Melikgazi ve Kocasinan ilçe başkanlıklarına hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Fransa’da yaşanan olayla ilgili, terörün her türlüsünü lanetlediklerini söyledi.

10.01.2015 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'nin Melikgazi ve Kocasinan ilçe başkanlıklarına hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Fransa'da yaşanan olayla ilgili, terörün her türlüsünü lanetlediklerini söyledi.

AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen ziyarete Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ilçe belediye başkanları ve AK Parti üyeleri katıldı. Ziyarette konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bugün Melikgazi ve Kocasinan ilçe başkanlarına hayırlı olsun diyelim istedik. İnşallah 2015 seçimlerinde AK Partinin çıtasını yükselterek tamamlamak istiyoruz. İlçe kongrelerini tamamladık. Bundan sonra inşallah yapacağımız il kongresi ile seçimlerimizi bitirmiş olacağız. Kayseri'ye yakışır kongrelerimizle beraber bugünlere geldik. Türkiye'nin yükünü hafifleten il olarak seçimlerimizi yaptık. Ayrıca gazetecilerimizin de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. Kazasız, belasız çalışma hayatı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Yıldız ayrıca, "Türkiye'de her geçen gün AK Parti iktidarı bir kısım çevreler tarafından tartışma konusu haline getirilmek isteniyor. Seçimlerden önce seçimlere saygı gösterilmesini gerektiğini söylemiştik. Herkes bu seçim sonuçlarını içine sindirecek. Başta Cumhurbaşkanlığı seçimini bütün kesimler içine sindirecek. He birimiz buna saygı göstereceğiz. Partimiz bütün hizmetlerini oy aldığı kişilere değil bütün ülkede yaşayan herkese götürecek. Seçim döneminde ancak iktidarları tartışabiliriz ama onun haricinde tartışmamız demokratik bir yolu olmaz" şeklinde konuştu.

Trakya'da doğalgaz rezervi bulunması ile ilgili soruyu yanıtlayan Yıldız, "Türkiye'de arama faaliyetleri 2014 yılında devam etti. Yaklaşık yüzde 30'lara varan artış ile devam etti. Sürekli özel sektörün önünü açıyoruz. Vatandaşlarımızın zihninden canlanması açısından söylüyorum. Rezerv bulunması bizim için önemlidir, değerlidir. 250 milyon metreküpte, 300 milyon metreküpte ama özellikle Türkiye'nin kış şartlarında neredeyse 2 günlük gaz ihtiyacını karşılamak için yapılan bir işlemdir. Çünkü biz 213 milyon metreküp yalnızca 1 günde doğalgaz kullandık. Türkiye'nin şuanda imzaladığı kontrat miktarı 193 milyon metreküptür. Yani yaptığı doğalgaz kontratından daha fazla kullandık. Malum hava şartları gün itibari ile 54 tane Türk Hava Yollarının uçağı iptal etmesine, feribot seferlerine, okulların tatil olmasına, kapanan yollar tabii ki yaşanan olumsuz hava şartları her yerde olduğu gibi enerji sektöründe de iyi bir şekilde atlatmaya çalışıyoruz. 21 tane dağıtım şirketlerinin çok önemli konular istisna olması şartında izinlerini kaldırdık.Biz geçen yıl 48 milyar metreküp doğalgaz kullandık. İçinde bulunduğumuz 2015 yılı içinde hedeflerimize 51 milyar metreküp doğalgaz kullanılacağını düşünüyoruz. Tabii ki yıl sonunda bunlar belirlenecek" şeklinde konuştu.

Rusya'daki ekonomik krizle alakalı Akkuyu projesinin geç sürebileceği ile ilgili soru sorulması üzerine Bakan Yıldız, "Bu tür büyük projelerin tehditleri ve fırsatları bitmez. 22 milyar dolarlık bir rakamdan bahsediyoruz. Rusya genel bütçesinden 50 milyar rublelik rakamı Akkuyu projesi için ayırdı. Bu yıl TL hesabı olarak söyleyecek olursam 2,5 milyar TL'lik sermaye girişi bekleniyor. Bundan önceki girenlerle birlikte toplarsak 6,8 milyar TL'lik rakam oluşuyor. Bu para herhangi bir durum olmadığı sürece harcanacak para anlamına gelmektedir. Bu paranın önü açılmıştır. Dolayısıyla biz kısa vadeli herhangi bir problem görmüyoruz. Projemizin herhangi bir etkilenecek sıkıntısını görmüyoruz. Nasipse Mart ayında liman projesinin temelini atmış olacağız. İhalesini çok yakın bir zamanda temelini atmış olacağız. İhalesi de çok yakın bir zamanda yapılacak" ifadelerini kullandı.

Fransa'da yaşanan terör saldırısı ile ilgili konuşan Bakan Yıldız, "Biliyorsunuz terörün dini, diyaneti olmaz. Hangi gerekçeyle yapılıyor olursa olsun makul görülemez. Terörün zararlı olduğunu bu tür olaylarla anlamamız lazım. Filistin'de birçok insan katledildi. Dünyanın çeşitli yerlerin son 1 hafta içerisinde 2 bin kişi soykırıma uğradı. Biz Fransa'da yaşanan olaya duyarsız kalamayız. Her din mensubunun içerisinde onu temsil etmekten uzak insanlar vardır. Biz Suriye'de bırakın orada savaşan muhalifleri Esad güçleri tarafından binlerce insanın katledildiğini gördük. Bu bir insanlık suçudur. Bunu dine maletmek doğru teşhis olmaz. O açıdan terörün her türlüsünü lanetliyoruz" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement