Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Açıklaması - Son Dakika
Politika

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Açıklaması

Halk Sağlığı Müdürlüğü İzzet Bayraktar Sağlık Merkezi’nin açılışına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Abdullah Gül’ün adaylığı ile ilgili soruya, “AK Parti olarak kendisiyle ile ilgili düşünceler çok açık bir dille ifade edilmiştir.

14.03.2015 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halk Sağlığı Müdürlüğü İzzet Bayraktar Sağlık Merkezi'nin açılışına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Abdullah Gül'ün adaylığı ile ilgili soruya, "AK Parti olarak kendisiyle ile ilgili düşünceler çok açık bir dille ifade edilmiştir. Kendisinin tercihleri başımızın üstündedir. Hep beraber o kurumsal hafızadan ve o birikimden tabii ki ülke olarak yararlanmaya devam etmemiz lazım" dedi.

Düzenlenen açılış öncesi konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, öncelikle 14 Mart Tıp Bayramı olması nedeniyle sağlık çalışanlarının gününü kutladı. Yıldız, ayrıca Avrupa Birliği Enerji Komisyonunun açıklamaları ile ilgili soruya, "ABD Bakan Yardımcısı ile zaman zaman görüşüyoruz. Türkiye ile ilişkilerini daha iyi geliştirmek istediklerini söyledi. Bunu pozitif bir açıklama olarak görüyorum. Kendisi zaten pozitif bir insan. Nabucco'da bir kısım tavsiye ve eleştirilerde bulunmuştuk. O tür hataların tekrarlanmasının önemli olacağını söylemiştik. Kendilerinin bunu dikkate alacaklarını belirtmiş olmaları bence son derece olumlu bir hadise. Kendilerini Türkiye'ye davet ettik. 17 Mart tarihinde Cumhurbaşkanımızın katılacağı temel atma töreninde onlar da bulunacaklar. Avrupa Birliği ile ilgili geliştirdiğimiz politikaların değerlendirmesini Ankara'da bir kez daha yapmış olacağız. Ben Nabucco'da özellikle AB ülkelerinin kendi işlerinin kaygısına düşmeleri lazım geldiğini söylemiştim. Türkiye kendi işini çözüyor ve hallediyor. Özellikle doğalgazın tedariği ile alakalı konuda kendisi çözüm üretiyor. Bütün komşu ülkeleri ile AB'nin de bunu yapması lazım. Kimse bir başkasının işini aynı şekilde takip edemeyebiliyor. Özellikle Avrupa Birliği bu işin finansmanında taleplerini ortaya koymalıdır. Eğer bir bölgede doğalgaz üretiliyorsa o iletilecektir, iletiliyorsa tüketilecektir. Bu zincir mutlaka doğru kurulması lazım. Türkiye her zaman doğalgaz konusunda üretici ülkelerle tüketici ülkeler arasında pozitif gerek AzerbaycanAkdeniz projeleri ile gerek Türkmenistan gerekse İran ve Irak ile alakalı projelerde pozitif tutumunu sürdürecektir. Tutarlı olan projelerini enerji sektöründe devam ettirecektir" diye konuştu.

Abdullah Gül'ün adaylığı ile ilgili soru sorulması üzerine Yıldız, "Birikimiyle, kurumsal hafızasıyla Gül büyük bir devlet adamıdır. Geliştirdiği ilişkilerde aktif siyaset hayatına ciddi katkılar koymuşlardır. Bunlar bizim takdirimizin daha da ötesindedir. AK Parti olarak kendisiyle ile ilgili düşüncelerini çok açık bir dille ifade edilmiştir. Kendisinin tercihleri başımızın üstündedir. Hep beraber o kurumsal hafızadan ve o birikimden tabii ki ülke olarak yararlanmaya devam etmemiz lazım" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement