Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Açıklaması - Son Dakika
Politika

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Açıklaması

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “İktidara geldiğimizde bir şeye benzetmeyenler, Türkiye iki belediye ile yönetilemez diyenler, bugün devletin nasıl yönetildiğini hep beraber gördüler” dedi.

21.05.2015 19:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "İktidara geldiğimizde bir şeye benzetmeyenler, Türkiye iki belediye ile yönetilemez diyenler, bugün devletin nasıl yönetildiğini hep beraber gördüler" dedi.

Enerji alanında hizmet veren fabrikaların yeni tesislerinin açılışını gerçekleştiren ve İzmir'in Menderes ilçesinde doğalgaz hattını bağlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, son bir hafta içerisinde yaptıkları ve yapacakları yatırımların maliyetinin 1 milyar doların üzerinde olduğuna dikkat çekti. AK Parti'yi iktidara geldiklerinde hiçbir şeye benzetmeyenler olduğunu kaydeden Bakan Yıldız, "İktidara geldiğimizde bir şeye benzetmeyenler, Türkiye iki belediye ile yönetilemez diyenler, bugün devletin nasıl yönetildiğini hep beraber gördüler. Vatandaşımızı hakir görenler onun oyunu itibarsızlaştıramaya çalıştılar. Ne ile? O vesayet dediğimiz darbelerle beraber. O vesayet değimiz konu bazen üniformalı, bazen sivil, bazen yakından bazen uzaktan, bazen çok iyi tanıdığınız bazen de hiç tanımadığınızdan gelir. Tek bir hedefi vardır. Sizin sandıkta verdiğiniz oyları küçümsemek ve itibarsızlaştırmak içindir. Bunu da algı operasyonu ile yönetmeye çalışırlar. Adnan Menderes'i asmaya götürürken film çevirdiler. Kolalı gömlekli demokrat parti insanları yemek yerken gülüyorlardı. Biz her zaman olduğu gibi vatandaşımıza dürüst ve açık olacağız. Bir şeyi yapamayacaksak da söyleyeceğiz, yapacaksak da söyleyeceğiz" diye konuştu.

"YAPTIKLARIMIZ ANLATTIKLARIMIZDAN FAZLA"

İlk olarak Torbalı'da Meko Metal A.Ş Üretim Tesisleri'nin açılışını gerçekleştiren Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Amasya ve Sivas'ta çöpten elektrik üretimi, Çanakkale'de kömürden elde edilen bir enerjinin, Karaburun'da rüzgardan ve İzmir'de güneşle alakalı açılışlar ve yarın Aydın'da jeotermalden yapılacak elektrik üretimimiz var. Bütün bu çeşitlilik ve bu bölgelere yapılan yatırımların toplamı 1 milyar doların üzerinde. Arkadaşlarımız bütün bu açılışlarla ilgili programları yetiştiremiyor. Hamdolsun yaptığımız şeylerin anlattığımızdan daha fazla olduğu bir dönemdeyiz. Hele pazar yerine dönen, hele hele vaatlerin uçuştuğu dönemde biz icraatlarımızı yapıyoruz. Türkiye'de siyasi istikrarın tesis edilmesine borçlu olanlar iktidar partileri, siyasi iktidarın korunmasına borçlu olanlar ise muhalefet partileri, sanayiciler, sanatçılar velhasıl bütün katmanda bulunan vatandaşlarımızdır. Partiler sandıktan aldıkları oy nispetinde meclise güçlerini ama hizmetlerinin yüzde 100'ünü vatandaşa yansıtırlar. Siyasi istikrar son derece önemlidir. Gayrisafi hasılada, ekonomide geldiğimiz noktalar kolay elde edilmedi. Türkiye'nin büyümesi devam edecek. 2023 hedeflerinde Türkiye bütün yönleriyle büyüyecek. İstihdamı artıran ekonomik büyümeye ciddi katkılar koyan bu yatırım İzmir'e, bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum" diye konuştu.

Meko Metal A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Eren de kapasitelerini şimdiden üçe katladıklarını belirterek ülke geleceğine yatırım yapmaktan onur duyduklarını belirtti. Yıldız fabrikayı gezerek, dualarla açılış kurdelesini kesti.

Açılışın ardından Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez'i ziyaret eden Bakan Yıldız, Cemer Kent Ekipmanları Güneş Enerji Sistemi açılışını gerçekleştirdi.

"MENDERES'E DOĞALGAZI BAĞLADI"

İzmir'in Menderes ilçesine kazandırılacak doğalgazla ilgili doğalgaz borularının kaynaklanmasını da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız gerçekleştirdi. Bakan Yıldız, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ve İzmirgaz Genel Müdürü Burçin Yandımata ile birlikte doğalgazın ilçe merkezine verilmesi adına boruyu imzalayarak temelini attı.

Bakan Yıldız, "Bir vefa borcum vardı. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Ermenek'e gelmişti o zaman bende Menderes'e geleceğim demiştim. O gün acımızı paylaştı bende bugün sevincini paylaşıyorum" dedi.

"İZMİR'E 1,5 MİLYAR TL'LİK YATIRIM"

İzmir'e kamu ve özel sektör olarak 1,5 milyar TL'lik yatırım yapıldığına dikkat çeken Yıldız, daha da yatırımlara devam edeceklerini belirtti. Doğalgazın ithal edilene bir kaynak olduğunu sadece evlerde ve sanayide kullanılmasından yana olduklarını ifade eden Yıldız, elektrik üretiminde daha çok yerli kaynakların kullanılması gerektiğini belirtti.

"DOĞALGAZ HANIMLARA KOLAYLIK SAĞLIYOR"

Doğalgazın hanımlara büyük kolaylık sağlayacağını vurgulayan Yıldız, "Haziran seçimleri yaklaşırken siyasi mesele olarak söylemiyorum. Biz siyasi istikrarı kuran iktidar olarak aldığımız yüzde 50 oy ile yüzde 100'üne yatırım götürüyoruz. Biz bu ayrımı yapmayız. Biz hizmet götürmede ayrım yapmayız. Menderes'teki bütün hanım kardeşlerim hangi partiye oy vermiş olursa olsun hizmet kapılarına kadar gidecek. Biz iktidara geldiğimizde 4-5 bin kilometre hat vardı şimdi 93 bin kilometrelik hat var. Geldiğimizde 9 ilde vardı, şu anda 74 ilin kapısına doğalgaz götürülmüş durumda, bunu 81 ile çıkartıyoruz inşallah" dedi.

Türkiye'nin yatırımlarına, büyümesine devam edeceğini ve bu anlamda çok faydalı şeyler yaptıklarını dile getiren Yıldız, hizmetleri yeterli görmediklerini ve daha yapacak çok işleri olduğunu söyledi.

Seçim öncesi verilen sözlerin tek tek yerine getirildiğini ifade eden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ise şöyle konuştu:

"Halka rağmen değil, halkımızla beraber hizmet etmeyi şiar edinmiş bir yerel yönetim olarak, yaptırmış olduğumuz anketler sonucunda vatandaşlarımızın bizden öncelikle çözüm beklediği konuların başında doğalgaz geliyordu. Biz de bu konuyu önemseyerek adımlarımızı attık ve İzmirgaz ile ortak bir çalışmaya imza attık. Bugün geldiğimiz noktada ilçemize temiz enerji doğalgazı getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz."

İzmirgaz Genel Müdürü Burçin Yandımata ise Menderes'in konforlu ve ucuz enerjiye kavuştuğunu belirterek, "Menderesliler bundan sonra konutlarında çevreci, ucuz ve konforlu enerji doğalgazı pişirme, sıcak su ve ısınma amaçlı olarak kullanabilecekler" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement