Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Açıklaması - Son Dakika
Politika

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Erciyes Dağı’nda her yıl düzenli olarak yapılan temizlik çalışmaları öncesinde yaptığı açıklamasında, Türkiye’nin Avrupa’nın en ucuz doğalgazını kullandığını söyledi.

31.05.2015 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Erciyes Dağı'nda her yıl düzenli olarak yapılan temizlik çalışmaları öncesinde yaptığı açıklamasında, Türkiye'nin Avrupa'nın en ucuz doğalgazını kullandığını söyledi. Bakan Yıldız, "HDP'den daha popülist bir parti yoktur" dedi.

Bakan Taner Yıldız, Avrupa'daki doğalgaz fiyatlarının dalgalanması ile ilgili olarak, "Sanayide Avrupa'nın en ucuz doğalgazının Türkiye'de satıldığı bir kez daha yayınlandı. Son paritelerle birlikte, Romanya gibi Macaristan gibi büyüme hızı düşük olan ülkelerle artık karşılaştırılıyoruz. Biz büyümesi olan bir ülke olduğumuz halde yine onlarla karşılaştırılıyoruz. Bunun en önemli gerekçesinin yerli kaynaklarımızla dengelenen bir yapı olduğuna bir kez daha vurgu yapmak istiyorum. O yüzden iyi niyetli de olsa tencere tava çalan vatandaşlarımızın bundan vazgeçmeleri lazım geldiğini, ülkemiz adına bunların daha çok harekete geçirilmesi gerektiğini vurgulamak isterim. Avrupa'nın en ucuz doğalgazı Türkiye'dedir. En ucuz üç ülkesinden biri de elektrikte Türkiye'dir" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, "Biz provokasyonların önüne geçmeseydik seçim döneminde her gün kan akardı" şeklindeki konuşması için Bakan Yıldız, "Ben bunun üstü kapalı bir tehdit olduğunu rahatlıkla söylemem lazım. Bu tür şirinliklerle, şirinlik gösterileri ile asıl kimlikler örtülemiyor. O yüzden Selahattin Demkirtaş'ı eğer popülizm ile alakalı, HDP'den daha popülist bir parti yoktur. CHP ve MHP'yi de dahil ederek söylüyorum. Bütün bu vaatlere rağmen söylüyorum. Çünkü HDP gerçek yüzünü vatandaşa sunmamaktadır. Vatandaşımızın hoşlanma ihtimali olan konuları mutfakta çalışıp onları servis etmektedirler. Biz her zaman söylüyoruz, PKK ile ilişkilerinin olmadığını, ülkenin birliği ve beraberliği için çalışacaklarını gerçek bir dil ile aktarmaları lazım" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement