Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Açıklaması - Son Dakika
Politika

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "En büyük sevindiğim noktalardan bir tanesi şu ana kadar 174 bin sandıktan sandık üzerine oturan herhangi bir şeye rastlanmamış olması" dedi.

08.06.2015 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "En büyük sevindiğim noktalardan bir tanesi şu ana kadar 174 bin sandıktan sandık üzerine oturan herhangi bir şeye rastlanmamış olması" dedi.

Bakan Yıldız, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Bakanlar Kurulu ve AK Parti MYK üyeleriyle gerçekleştireceği toplantı için AK Parti genel merkezine gelişinde, gazetecilerin sorularını cevapladı. Bakan Yıldız, "Seçim zamanında ve bütün Türkiye'yi dolaştığımızda bir şey söylemiştik. Vatandaşımızın sandıkta tercihleri başımızın üstünedir. Aynı cümleyi tekrar ediyorum. Sandıktan çıkan sonuç başımızın üstüne. Demokrasiye saygılı olmak, demokrasinin gereklerini yerine getirmek yalnızca sözle değil icraatla beraber olması lazım. Tabii ki enteresan bir seçim oldu. Seçimin sonuçlarından bütün partilerin belli çıkarımları olacak, bu mesaj bütün partiler tarafından alınmış olacak. Tabii ki AK Parti de bu mesajı almış olacak. Provokatif davranan, sandıktan kaos bekleyenler ve hele hele sektörümüzle alakalı enerji kesintilerinin arkasına sığınmaya çalışanların gayretlerinin boşa çıktığını görüyoruz. En büyük sevindiğim noktalardan bir tanesi şu ana kadar 174 bin sandıktan sandık üzerine oturan herhangi bir şeye rastlanmamış olmasıdır. Bunu da demokrasi açısında olumlu bir nokta olarak görüyorum" açıklamalarında bulundu.

Erken seçim ve koalisyon tartışmalarına ilişkin soru üzerine Yıldız, "Bunların her birisi tabii ki değerlendirilecek" yanıtını verdi.

Bir gazetecinin "Muhalefetin açıklamaları koalisyon yolunu kapattı gibi görünüyor. Siz böyle düşünüyor musunuz?" sorusuna cevap veren Yıldız, "AK Parti seçimden birinci sırada çıkan partidir. Demokrasinin ve partilerin ana omurgasını oluşturan parti yine AK Parti'dir. AK Parti reaksiyonel davranmaz ve AK Parti bir başka partinin söyledikleri üzerine yola çıkmaz ama dengeleri gözetir. Bu açıdan bunların her birisi değerlendirilecek" yanıtını verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement