Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Açıklaması

Kayseri’de AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “150 bin ton civarında yerli kömürümüzü Suriyeli kardeşlerimize tahsis ediyoruz" dedi.

17.07.2015 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "150 bin ton civarında yerli kömürümüzü Suriyeli kardeşlerimize tahsis ediyoruz" dedi.

KAYMEK binası önünde düzenlenen bayramlaşma törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Kayseri milletvekilleri Mehmet Özhaseki, Ahmet Doğan, Kemal Tekden, Havva Talay Çalış, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve AK Parti üyeleri katıldı.

Bayramlaşma programında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bildiğiniz gibi her birinizin gayretleriyle bir seçim yaşadık. Bu seçimin birinci partisi yine AK Partidir. Malum koalisyon görüşmeleri devam ediyor. Bir kısım partiler buna serin bakıyorlar, bir kısım partiler de buna daha sıcak bakıyor. Başbakanımızda bahsetti bütün partilere mesafemiz şuanda eşit durumda. Yine hep beraber bunu yine bayram sonunda hep beraber izleyeceğiz ve ümidimiz odur ki bir koalisyon hükümetini gerçekleştirebiliyor olalım. Koalisyon hükümeti gerçekleştirmeye borçlu olan insanlar yalnızca AK Parti değildir. Diğer partilerde aynı şekilde borçludur diye ifade etmemiz lazım" dedi.

Bakan Yıldız, "Çevremizde birçok yerde Müslümanlar ve kendisine 'Müslümanım' diyenler savaşıyorlar. Çok ciddi sıkıntılar var. Her gün yüzlerce kişi ölüyor. Bunlarla alakalı Türkiye'nin güçlü olması lazım. Kayseri'de ve Türkiye'nin dört bir yanında AŞ evleri kuruldu. Bakın biz Suriye'den gelen kardeşlerimize kucak açtık. Şu anda Hatay, Urfa, Gaziantep gibi belediyelerden de bize talep oldu, 'Suriyeli kardeşlerimiz için kömür gönderebilir misiniz' diye. Bizim yerli üretimimiz ve geçen yıl 2,2 milyon ton kömürü dağıttık. Şimdi 150 bin ton civarında da yine yerli kömürümüzü Suriyeli kardeşlerimize tahsis ediyoruz. Bu da bizim sektörümüzün borcudur diye düşünüyoruz. Bu yüzden bunu kimse yadırgamasın. Kömürümüz var dağıtırız, Suriyeli kardeşlerimize de dağıtırız. Onların ihtiyaçların hiçbir şekilde kayıtsız kalmayız" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement