Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız - - Son Dakika
Güncel

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız -

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bölgemizde çok önemli gelişmeler yaşanıyor, böyle bir coğrafyada Türkiye'nin güçlü olması lazım" dedi.

20.07.2014 05:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bölgemizde çok önemli gelişmeler yaşanıyor, böyle bir coğrafyada Türkiye'nin güçlü olması lazım" dedi.

Osmaniye'de bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Zorkun Yaylası, Bahçe ve Düziçi ilçelerini ziyaret etti. Yıldız, Zorkun Yaylasında çarşı esnafını gezerek, yaylacıların sorunlarını dinledi.

Daha sonra Bahçe ilçesine geçen Yıldız, burada 30 Mart seçimlerinde partisinden belediye başkanlığını kazanan İbrahim Baz'ı makamında ziyaret etti. İftarı partililerle yapan Yıldız, belediye binası önündeki çay bahçesinde vatandaşlara konuşma yaptı.

Türkiye'nin bölgesinde son 3-4 yıldır çok önemli gelişmelerin yaşandığına dikkat çeken Yıldız, "10 Ağustos Türkiye için önemli bir dönüm noktasıdır, halkımız ilk defa cumhurbaşkanını kendisi seçecek, Türkiye'nin 12 yıllık istikrarı ortada. Hep beraber çalışarak Başbakanımızı, cumhurbaşkanı yapacağız, İstikrarı korumak sadece hükümetin değil, toplumun bütün kesimlerinin görevi. Bölgemizde çok önemli gelişmeler yaşanıyor, böyle bir coğrafyada Türkiye'nin güçlü olması lazım. Bizler hizmet ettiğimiz kadar değerli oluruz, bu makamlar bunun için var" diye konuştu.

Ülkenin AK Parti hükümeti döneminde normalleştiğini ve bu süre içinde yalnızca ekonomi ve siyasetin gelişmediğini bunun yanında toplumun sağduyusu, basireti ve ferasetinin de geliştiğini belirten Yıldız, normalleşme sürecinin daha da genişletilmesi gerektiğini kaydetti.

Türkiye'nin 17-25 Aralık sürecine işaret eden Yıldız, "16 Aralık'ta iyi olan Başbakan birden kötü hale geldi, bu kabul edilemez. Bir ülkenin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı'nı 2,5 yıl resmi olarak dinlemişler. Bizim devlet sırrı niteliğinde bazı görüşmelerimiz var, meslektaşlarımızla görüşmelerimiz oluyor, yabancı ülkelerdeki mevkidaşlarımızla görüşüyoruz. Şimdi sormak lazım. Bizi neden dinliyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Yıldız, Müslümanların birbirlerini sevmek zorunda olduğunu ve bunun imanın bir gereği olduğunu vurgulayarak, kutsal ramazan ayında islam coğrafyasındaki zulümlerin ve acıların son bulmasını diledi.

Sonra, Düziçi ilçesine geçen Yıldız, Hacılar Merkez Camisi'nde teravih namazını kıldı.

Teravih namazı sonrası şehir meydanında partilere hitap eden Yıldız, Türkiye'nin içte ve dışta kayıtsız kalamayacağı sorunlarının olduğunu söyledi.

Türkiye'nin 12 yıllık AK Parti iktidarında çeşitli badirelerden geçtiğini belirten Yıldız, "Başbakanımızın güçlü iradesiyle buralara kadar geldik ancak daha yapılması gereken çok iş var. Biz makam mevki sevdasını değil hizmeti, doğru işleri tercih ederiz" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin normalleşme sürecinden geçtiğini anlatan Yıldız, şunları kaydetti:

"Bundan daha 10-15 yıl öncesine kadar kendi şehidinin cenazesine katılmayan annelerimiz vardı, üniversite kapılarından çevrilen kız öğrencilerimiz vardı, hamdolsun bu sorunları çözdük. Şimdi çözüm sürecinden geçiyoruz. Ülkenin bölünmez bütünlüğünün, birlik ve beraberliği içinde barış ortamının geliştirilmesi gerekiyor. Artık Türkiye'de mazluma el uzatan, güçlüyle güçlü, zayıfa yumuşak davranan bir irade var."

Yıldız, bir süre vatandaşlarla sohbet ettikten sonra Osmaniye'den ayrıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement