Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması

Taner Yıldız: "Son 12 yılda Antalya'da enerji sektöründe yaklaşık 1 milyar lira yatırım yaptık."

13.08.2014 17:52  Güncelleme: 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, son 12 yılda Antalya'da enerji sektöründe yaklaşık 1 milyar liralık yatırım yaptıklarını bildirdi.

Bakan Yıldız, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i makamında ziyaret etti. Türel ile TBMM'de çok iyi mesai arkadaşlığı yaptığını, birçok mevzuat çalışmasını birlikte yürüttüklerini kaydeden Yıldız, Türel'e başkanlık görevinde başarı diledi.

"Son 12 yılda Antalya'da enerji sektöründe yaklaşık 1 milyar lira yatırım yaptık, ayrıca petrol ve doğalgaz aramasıyla ilgili 180 milyon lira para aktarıldı" diyen Yıldız, Antalya'nın çok hızlı büyüyen bir il olduğunu, bundan sonra da yatırımlarının süreceğini belirtti.

Bakan Yıldız, önümüzdeki dönemde Antalya açıklarında uluslararası dev bir firmayla yapacakları petrol ve doğalgaz arama çalışma için de bir miktar para ayırdıklarını sözlerine ekledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de şehrin sorunlarını çözmek için büyük gayretle çalıştıklarını söyledi.

Büyükşehir olarak yalnızca enerji tüketen değil, aynı zamanda üreten bir belediye olmak istediklerini vurgulayan Türel, sulama kooperatiflerinin güneş enerjisinden istifade edebilmeleri için 4 aydır bir proje üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

Türel, "Güneş tarlaları oluşturmak suretiyle yapılacak enerji üretimi için arkadaşlarımız fizibilite çalışmalarını tamamladılar. Gerekli izinler alındıktan sonra hayata geçirmek için çalışacağız" dedi.

Antalya için bir "çılgın" projeleri olduğunu ifade eden Türel, Boğaçayı Projesi diye isimlendirdikleri proje ile Antalya'ya sahil bandı dışında, kuzeyden güneye, karaya doğru 40 kilometrelik yeni sahil kazandıracaklarını anlattı. Türel, söz konusu projenin içinde hidroelektrik santrali ve gölet yapım işi bulunduğunu dile getirdi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor
    01:09 Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor

    Huawei yönetimi, Çin'de kapsamlı bir çip fabrikası daha kurmak için çalışmalara başladı. Şirket, çip sektörünün gelişeceğini öngörerek bu alana yapacağı yatırımları artıracak. Şanghay'da yapılacak olan fabrikanın, şirketin çip ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Fabrikada üretilecek çiplerin ağırlıklı olarak akıllı telefonlar için kullanılacağı belirtiliyor. Huawei, böylece çip konusunda dışa bağımlılıktan kurtulmayı hedefliyor. Şirketin dev yatırımlarının ürün fiyatlarına etki edebileceği iddia ediliyor.

  • Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları
    22:04 Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 31 Mart yerel seçimleri sonrası ilk toplantısını yapacak. Toplantıda İran-İsrail gerilimi, sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti ve enflasyonla mücadele başlıkları ele alınacak.


Advertisement