Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye'nin istikrarını korumak, her birimizin anlayışının, idealinin daha üzerinde bir yapıdır.

22.03.2015 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, " Türkiye'nin istikrarını korumak, her birimizin anlayışının, idealinin daha üzerinde bir yapıdır. Bu süreci sekteye uğratmak isteyenler olacaktır. Lütfen buna müsaade etmeyelim" dedi.

Yıldız, Tüm Kayserililer Yardımlaşma ve Kültür Derneği (TÜMKAYDER)'in düzenlediği "Kayseri Sucuk Festivali"nde, sivil toplum örgütlerinin Türkiye'de büyümeye, ilerlemeye ve genişlemeye katkı koyduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin son 12 yıldır çocuklara daha güzel bir Türkiye bırakmak için çalıştığını belirten Yıldız, "Kayserili hemşerilerimiz, Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Hatay'a varıncaya kadar aslında dokusu, yapısı sağlam güzel insanlarımızdan oluşuyor. Kayserili hemşerilemiz çalışkandır, gayretlidir, iyi niyetlidir, hayırseverdir. Pek çok konuda olduğu gibi aslında Türkiye'nin siyasi istikrarına koydukları katkı girderek artmaktadır" diye konuştu.

Yıldız, Kayserililerin, "doğduğu toprakla ödeştiğini" ve kamudan beklemeden bütün yürüttüğü çalışmaları aslında Kayseri'nin, bölgesi ve ülkesi için gerçekleştirdiğini aktardı.

Bugün sağlık ve eğitim sektöründe yeri geldiğinde kamudan daha fazla yatırım yapan, borcunu doğduğu toprağa ödeyenler bulunduğunun altını çizen Yıldız, şöyle devam etti:

"Kayseri'de 'biz' kültürü vardır. 'Ben' tek başına bir şey yapmaz. Kayseri'de toplumun ve insanların hepsinin menfaati söz konusu olduğunda, iktidarıyla, muhalefetiyle, sivil toplum örgütleriyle, sportif faaliyetiyleriyle, kültürüyle turizmiyle, sanayi odası, ticaret odası hangi sivil toplum örgütü olursa olsun birlik ve beraberlik içinde davranırlar. Türkiye'nin siyasi istikrarına olan borcumuzun bunu gerektirdiği gibi... Bizler hükümet olarak seçmenin yarısının oyunu alsak da 77 milyona hizmet götürüyoruz. Doğru olan da bu... Türkiye'nin istikrarına hep beraber sahip çıkmamız lazım. Uluslararası arenaya gittiğimizde bunu çok daha fazla anlarız."

Özellkle Arap Baharı'yla başlayan Libya, Mısır, Suriye ve Irak gibi ülkelerdeki yaşanan olayların, Türkiye'nin istikrara olan ihtiyacını daha da fazla gösterdiğini vurgulayan Yıldız, Türkiye'nin bir istikrar adası haline geldiğini söyledi.

Yıldız, Ukrayna Kırım kriziyle gelinen noktanın, Türkiye'nin daha da dikkatli davranmasını elzem hale getirdiğini ifade etti.

Bakan Yıldız, Türkiye'nin istikrarına yalnızca bunları inşa edenlerin borçlu olmadığının altını çizerek, muhalefet partileri, sanat dünyası, akademisyenler, sivil toplum örgütleri, bilim dünyası dahil herkesin Türkiye'nin bütünlüğü ile alakalı bu istikrara sahip çıkması gerektiğini söyledi.

"Nevruz Bayramı kutlamaları, birbirini desteklemenin en önemli göstergelerinden"

Çözüm sürecinin devam ettiğini vurgulayan Yıldız, 21 Mart itibariyle Nevruz Bayramı kutlamalarıyla birlikte Türkiye'nin birliğin, beraberliğin, bütünlüğün ve birbirini desteklemenin en önemli göstergelerinden birinin sahne aldığını kaydetti.

Bundan sonra Türkiye'nin şehit vermeyeceği temennisinde bulunan Yıldız, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin istikrarını korumak, her birimizin anlayışının, idealinin daha üzerinde bir yapıdır. Bu süreci sekteye uğratmak isteyenler olacaktır. Lütfen buna müsaade etmeyelim. Bu Türkiye siyaset hayatının, yalnıza iktidarımızın değil, ülkemizin geleceğiyle alakalı önemli bir noktadır. Biz, bir işin nasıl yapılacağını tarif ederken, bir işin nasıl yapılmayacağını tarif edenler olabilir. Ama Türkiye artık bu kazanımlarından geri gidemez."

Bakan Yıldız, Türkiye'nin bütün renkleri, dokusuyla beraber oluşturduğu sinerjiyle birlikte olacağını, tek bir ideal, ülke uğruna hep beraber gayret gösterileceğini dile getirerek, "Ben bu tür etkinliklerin bu manada ülkemize ve kültürümüze çok farklı katkılar koyduğu kanaatindeyim. Geleneksel haline gelmesine hep beraber gayret edeceğimiz bu festivalde Kayseri'yi daha iyi tanımak ve Türkiye'nin dokusuna yapılan katkısını güçlendirmek adına bunu destekliyoruz" diye konuştu,

Taner Yıldız, açılış konuşmalarının ardından, mangal başına geçerek basın mensuplarına sucuk ekmek ikram etti.

Bu akşam oynanacak Fenerbahçe- Beşiktaş derbisine ilişkin bir soru üzerine Yıldız, "Türk futbolunun kaliteli hale gelmesi için hepimizn tavır koyması lazım. Bu akşamki derbinin son derece centilmence geçeceği kanaatindeyim. İki takıma da başarılar diliyorum. Türkiye'nin büyümesi için yalnızca siyasetle, ekonomiyle değil, topyekun şekilde büyüyecek bir Türkiye'den bahsediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement