Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Her türlü istikrarın bozulmaya çalışılmasına rağmen, her türlü terör faaliyetlerine rağmen, hiç merak etmeyin, Türkiye büyümesine, Türkiye ilerlemesine ve Türkiye gelişmesine devam edecektir" dedi.

26.08.2015 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Her türlü istikrarın bozulmaya çalışılmasına rağmen, her türlü terör faaliyetlerine rağmen, hiç merak etmeyin, Türkiye büyümesine, Türkiye ilerlemesine ve Türkiye gelişmesine devam edecektir" dedi.

Statkraft'ın Kargı Kızılırmak Hidroelektrik Santrali'nin açılışında konuşan Yıldız, 2015'in ilk yarısında elektrik üretimine 10 milyar lira yatırım yapıldığını ve enerji sektörüne 4,5 milyar dolarlık doğrudan yatırım sağlandığını belirtti.

Yıldız, bu yatırımların devam edeceğini belirterek, "Biz, hiç bir zaman için hiçbir tehditten korkmadık. Biz bu işe yüreğimizi koyduk. Kusura bakmayın bir avuç çapulcuya, biz bu ülkemizin hiçbir güzelliğini bırakmayız" ifadelerini kullandı.

2015'in ilk yarısında yaklaşık 2 bin megavat güç devreye aldıklarını söyleyen Yıldız, bunun yüzde 90'ının yenilenebilir enerji kaynaklarından olduğunu belirtti.

Yıldız, Türkiye'nin yenilenebilir enerji kaynaklarına ayırdığı payın, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin yenilenebilir enerji kaynaklarından elde ettiği enerjinin tam iki katı olduğunu aktardı.

Türkiye'nin ne kadar yerli kaynaklar kullanılırsa, o kadar daha az doğalgaz ithal edeceğine dikkati çeken Yıldız, şöyle konuştu:

"Her bir HES'ten elde ettiğimiz enerji, her bir rüzgardan elde ettiğimiz enerji yurtdışından ithal ettiğimiz doğalgazı önlüyor. Yalnızca rüzgardan 850 milyon dolarlık daha az doğalgaz ithal ettik 2014 yılında. Biz iktidara geldiğimizde, 12 bin 200 megavattan bu sistemi devraldık yenilenebilir enerji kaynaklarından, şu anda 30 bin megavatlar civarında."

Hiçbir yılgınlığa sebebiyet vermeden, hiçbir sıkıntıyı ön plana çıkartmadan yatırımlara devam edeceklerini ifade eden Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz işlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Biz büyümemize devam edeceğiz. Bir yandan da onlar hak ettikleri cevabı alacaklar, şu anda da alıyorlar. Bunun bedelini canlarımızla beraber ödüyoruz. Ama ülkemizi hiç şüpheniz olmasın ki, çocuklarımıza daha güzel bir Kargı, daha güzel bir Çorum ve daha güzel bir Türkiye bırakacağız."

Yıldız, "Her türlü istikrarın bozulmaya çalışılmasına rağmen, her türlü terör faaliyetlerine rağmen, hiç merak etmeyin, Türkiye büyümesine, Türkiye ilerlemesine ve Türkiye gelişmesine devam edecektir" diye konuştu.

İnşaatı üç buçuk yıl süren Kargı Kızılırmak Hidroelektrik Santrali, 102 megavatlık kurulu gücüyle 470 gigavatsaat elektrik üretecek.

Statkraft CEO'su Christian Rynning Tonnesen de törende yaptığı konuşmada, Türkiye'deki yatırımlarının 20 ülkeye yayılan faaliyetleri arasında stratejik önemde olduğunu belirtti.

Siirt'te devam eden hidroelektrik santrali projesiyle Türkiye yatırımlarının sürdüğünü dile getiren Tonnesen, şöyle devam etti:

"Statkraft'ın bugün 20'yi aşkın ülkede 4 bin 200 çalışanıyla devam ettirdiği faaliyetleri arasında, Türkiye'deki yatırımları çok önemli bir yere sahip. Türkiye'nin hidroelektrik kapasitesinin ve enerji ihtiyacının ne kadar büyük olduğunu biliyoruz. Bu kapasiteyi, çevreye saygılı bir şekilde ve yatırımın yapıldığı bölgedeki halkın ekonomik geliştirmesine katkıda bulunarak geliştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Adana'daki yatırımımızın ardından Çorum'da açtığımız Kargı Kızılırmak HES'le birlikte, Türkiye'deki yatırımlarımızı yeni bir evreye taşıdık."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement