Bakan Yıldız, BTC Boru Hattı Şantiyesini Gezdi - Son Dakika
Yerel

Bakan Yıldız, BTC Boru Hattı Şantiyesini Gezdi

Bakan Yıldız, BTC Boru Hattı Şantiyesini Gezdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ardahan'da Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattına ait şantiyeyi gezdi.

22.03.2014 22:24  Güncelleme: 23:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ardahan'da Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattına ait şantiyeyi gezdi.

Yıldız, Ardahan temasları kapsamında Posof karayolu üzerindeki BTC Ham Petrol Boru Hattına ait PT-1 şantiyesini gezdi. Burada bir konuşma yapan Yıldız, şantiyenin Türkiye için son derece önemli olduğunu vurguladı.

"Gürcistan sınırına en yakın yerde, Posof yakınlarındayız. Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru hattımızın, basınç yükseltici merkezi diye isimlendirilen bölümündeyiz" diyen Yıldız, şöyle devam etti:

"Şu ana kadar BTC Ham Petrol Boru hattının toplam kapasitesi biliyorsunuz yıllık 50 milyon ton üzerinde çalışıyor. Kerkük-Yumurtalık Ham Petrol Boru hattımız 70 milyon ton üzerinde çalışıyor. Tam kapasiteleri. Ama bu kapasitelerin tamamı kullanılmıyor. Şu ana kadar arkadaşlarımdan aldığım bilgiyle de 1.9 milyar varillik bir taşıma söz konusu oldu. Kurulduğundan bu yana, TPAO'dan gerek hisselerinden kaynaklanan ve gerekse de yaptığı bütün işlerden dolayı da 12 milyar dolarlık bir gelir elde etti. Bizim 1.8 milyar dolarlık gelirin oluşması özellikle Türkiye'nin stratejik olarak yürüttüğü projeler açısından da bir örnek teşkil edebilir."

Daha sonra, Damal ilçesi Mustafa Kemal Mahallesi'ni ziyaret eden Bakan Yıldız, burada AK Parti Damal Belediye Başkan adayı Nevriye Derdiyok'a destek istedi.

Bazı vatandaşların arazileriyle ilgili sorunlar olduğunu, bunların çözümünü istediklerini belirtmesi üzerine Yıldız, her sorunun AK Parti hükümeti döneminde çözüleceğini söyledi.

Kesinlikle Alevi ve Sünni ayırımının olmadığını vurgulayan Yıldız, sevgilerin birleşme zamanı olduğunu, sevginin birleşmesiyle gönüllerin ve kalplerin de birleşeceğini sözlerine ekledi.

Esnafı da ziyaret ederek, istek ve sorunlarını dinleyen Yıldız, ardından karayoluyla Kars'a geçti. - Ardahan

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bakan Yıldız, BTC Boru Hattı Şantiyesini Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement