Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Kütahya'da Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Kütahya'da Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Kütahya\'da Açıklaması

"Bu ülkenin karıştırılmasından, birbirine müdahale etmesinden fayda sağlayacak olanlar var. Sosyal medyada bazı ifadelerle karşılaşırsınız. 'Yeter ki bu adamlar gitsin, ülke 20 yıl geri giderse gitsin önemli değil' diyorlar.

05.08.2014 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bu ülkenin karıştırılmasından, birbirine müdahale etmesinden fayda sağlayacak olanlar var. Sosyal medyada bazı ifadelerle karşılaşırsınız. 'Yeter ki bu adamlar gitsin, ülke 20 yıl geri giderse gitsin önemli değil' diyorlar. '30 yıl geri gitsin' diyorlar. Biz bu ülkede istikrarın sembolü olacağız" dedi.

Bakan Yıldız, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde esnaf ziyareti yaptı. Öğle namazını Ulu Cami'de kıldıktan sonra ilçe meydanında halka hitap eden Yıldız, cumhurbaşkanı seçiminde mutlaka sandığa gidilmesini istedi.

Türkiye'nin geri gitmesini isteyenlerin olduğunu anlatan Yıldız, "Türkiye güçlendiğinde buna kimler seviniyor, Türkiye zayıfladığında buna kimler üzülüyorlar. Hepsini şöyle bir iç muhakeme yapalım ve bizim güçlenmemizden hoşlanmayanların olduğunu çok rahatlıkla göreceksiniz" diye konuştu.

Türkiye'nin Ukrayna, Kırım ve Irak'ın durumuna düşmesi halinde kimsenin dönüp bakmayacağını ifade eden Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim, kendi başımızın çaresine bakmamız lazım. Bu da ancak vatandaşlık görevimizin, Türkiye'deki istikrarı tercihi ile beraber olur. Biz güçlü olduğumuz zaman, hamdolsun, kimse bize bir şey söyleyemez, diyemez. Son 1 yıl içinde dahi 4 tane büyük badire atlatıldı, hepsi Türkiye'deki istikrarın, 'Ben seni sevmiyorum' adına bozulması gayreti idi. Bir insan, diğerini sevmeyebilir,  sevmiyoruz diye yüzünü tırmalayacak halimiz yok. Ama saygı göstermemiz lazım. Eğer AK Parti, ülkenin yönetimi ile alakalı, halkımızın oyları ile beraber iş başına gelmişse onu ancak iş başından uzaklaştırmak yine halkın oyları olur. 'Ben seni sevmiyorum, sevmediğimden dolayı sen buradan uzaklaş' diyemezsiniz. Buna hakkımız yok. O yüzden bu bizim tercihlerimiz açısından çok önemli. Türkiye'nin zayıflamasını isteyenlere karşılık, ülkemizi gerçekten seven sizlerin, bizlerin, Türkiye'nin güçlenmesi ile alakalı katkı koyması lazım."

Son 12 yıldan bu yana sürekli AK Parti'ye ömür biçildiğini aktaran Yıldız, "Şimdi ne olacakmış; 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanını belki seçebilirmişiz ama ondan sonra zaten hükümet kurmakta güçlük çekecekmişiz. Yahu bunu kim söylüyor arkadaşlar. Bunu, bizi sevmeyenler söylüyor. Ben diyorum ki bizi sevmeyebilirsiniz ama saygı göstermek durumundasınız" ifadelerine yer verdi.

"Vatandaşımız neyi tercih ederse, biz onu öpüp başımızın üstüne koyacağız. AK Parti olabilir başka bir parti de olabilir" dediklerini anlatan Yıldız, cumhurbaşkanlığı seçiminde 3 tane aday yer aldığını, bunlardan birisinin de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu anımsattı.

Uluslararası camiada, yüzde 50.5'e-yüzde 49.5 oranında oyla seçilenlerin olduğunu hatırlatan Yıldız, şu ifadelere yer verdi:

"Kaldı ki biz şimdi son 10 günde rakamlardan bahsetmiyoruz, Türkiye ile alakalı. Şuna inanıyoruz, Sayın Başbakanımız her gittiği yerde sevgi seli ile karşılaşıyor ve birinci turda biz inşallah bu amacımıza ulaşırız diye düşünüyoruz. Bu kimle olacak sizlerin desteği ile olacak. Türkiye'de bir istikrar var. Bu istikrarın korunması için her birimizin gayret göstermesi gerekiyor. Bu istikrarın muhafaza edilmesi için yalnızca ülkedeki iktidar partileri uğraşmayacaklar. Biz seçim zamanlarında birbirimizin rakibi olabiliriz ama seçim sonrasında Türkiye'nin istikrarı tek hedefimiz olacak."

- "Biz bu ülkede istikrarın sembolü olacağız"

Türkiye'nin karıştırılmasından, fayda sağlayacak olanlar bulunduğunu söyleyen Yıldız, şunları kaydetti:

"Sosyal medyada bazı ifadelerle karşılaşırsınız. 'Yeter ki bu adamlar gitsin, ülke 20 yıl geri giderse gitsin önemli değil' diyorlar. '30 yıl geri gitsin' diyorlar. Biz bu ülkede istikrarın sembolü olacağız. Bakın gece gündüz demeden hep beraber bütün arkadaşlarımızla beraber, il başkanımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız bütün, her kademede görev alan arkadaşlarımızla beraber koşturuyoruz. Bizler inşallah bu görevleri siz değerli arkadaşlarımıza tevdi edeceğiz. Onlara yönlendireceğiz ki bu bayrak değişimini hep beraber daha güçlü bir şekilde yapabiliyor olalım. "

Yıldız, Tavşanlı'da ziyaret ettiği Semerkand Dergisi Temsilciliği'nde gördüğü bir kitabın vatandaşlara dağıtılmasını istedi. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Kütahya'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement