Enerji ve Teknolojileri Çalıştayı" Adana'da Yapılacak - Son Dakika
Ekonomi

Enerji ve Teknolojileri Çalıştayı" Adana'da Yapılacak

Fosil yakıtlı elektrik santrallerinde daha verimli ve çevreye duyarlı enerji üretimi ve teknolojilerinin ele alınacağı “Enerji ve Teknolojileri Çalıştayı”, 12-13 Şubat tarihlerinde Adana’da gerçekleştirilecek.

10.02.2016 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fosil yakıtlı elektrik santrallerinde daha verimli ve çevreye duyarlı enerji üretimi ve teknolojilerinin ele alınacağı "Enerji ve Teknolojileri Çalıştayı", 12-13 Şubat tarihlerinde Adana'da gerçekleştirilecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Adana Sanayi Odası ve Çukurova Teknokent desteği ve Gentek Enerji ve Teknolojileri firmasının organizesiyle düzenlenecek çalıştay, Adana Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda 12 Şubat Cuma günü saat 09'da başlayacak ve iki gün devam edecek.

Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Üretimi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Halil Alış, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar'ın açılış konuşması ile başlayacak çalıştaya, özel sektör termik santrallerinde görevli mühendis ve yöneticiler, Enerji Bakanlığı, TÜBİTAK, Adana Sanayi Odası, Ankara OSTİM, Çukurova, Adana Bilim ve Teknoloji ile Akdeniz Üniversitelerinden temsilciler katılacak.

Enerji sektöründe bilgi alışverişi, iletişim ve işbirliğinin ve çevre dostu elektrik santrallerinin ülkemize kazandırılması amaçlanan Çalıştayda, fosil yakıtlı elektrik santrallerinde, üretim, verim ve emisyon azaltma konuları, mevcut ve yeni kurulacak enerji santrallerinde daha verimli ve çevreye duyarlı olmasını sağlamak amacıyla geliştirilen projeler tartışılacak.

Çalıştay ile enerji sektöründe bilgi alışverişi ve işbirliği ile çevre dostu elektrik santrallerinin Türkiye'ye kazandırılması ve yerli sanayinin geliştirilmesi, yerli imalat katkı payının yüzde 100'e ulaştırılmasının amaçlandığı bildirildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Enerji ve Teknolojileri Çalıştayı' Adana'da Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement