Enez Heyeti Tü Rektörü Prof. Dr. Yörük'ü Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Enez Heyeti Tü Rektörü Prof. Dr. Yörük'ü Ziyaret Etti

EDİRNE (AA) – Enez heyeti ilçeye yüksek okul kurulması amacıyla Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük'ü ziyaret etti.

12.01.2016 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EDİRNE (AA) – Enez heyeti ilçeye yüksek okul kurulması amacıyla Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük'ü ziyaret etti.

Yörük, Enez Kaymakamı Hasan Sazkaya, Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, Enez İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Vedat Uzun, Enez Belediyesinin eski başkanları, Belediye Meclisi üyeleri, Enez Meslek Yüksekokulu Kurma, Geliştirme ve Destekleme Derneği Başkanı Celal Karakaş, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve Enez esnafının yer aldığı heyeti kabul etti.

Enez Kaymakamı Hasan Sazkaya ziyarette yaptığı konuşmasında atılan somut adımlardan memnun olduğunu belirtti.

Kaymakam Sazkaya, Enez'in son yıllarda çok büyük gelişmeler kaydederek artık bir meslek yüksek okulunun ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir kapasitesi olduğunu söyledi.

Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı da, Enez ile ilgili bilgi verdi.

Enez'in bir meslek yüksekokulu açılmasını karşılayabilecek bir altyapısı olduğunu ifade eden Bostancı, şunları kaydetti:

"Enez'in tüm dinamikleri ile birlikte bir meslek yüksek okulu açılmasını istiyoruz. Bütün dinamiklerimizle buna hazırız. Enez'in coğrafi yapısı, konumu, doğal ve tarihi güzellikleri ile öne çıkmış bir yer. Enez'e talep son yıllarda iyice arttı. Bunda gelişen ve büyüyen ulaşım altyapısının da önemi var. İlçemizde bulunan evler yurt sorununu büyük ölçüde çözecektir.

Bu talebimizin sürekli yanımızda olan Üniversitemiz tarafından olumlu karşılanacağına inanıyorum. İlçemizde bir turizm yüksek okulu veya su ürünleri yüksek okulu açılmasının çok iyi olacağını düşünüyorum."

Rektör Prof. Dr. Yörük de Enez'in bölge ve tarihimiz açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Talebe olumlu baktıklarını ifade ederek "Enez, Balkanların lojistik limanı. Enez temiz denizi, güzel doğası ile gelecek için şansı çok büyük bir yer. Üniversitemiz Biyoloji bölümü öğrencileri de her yıl bir haftalığına Enez'de uygulamalı eğitimler yapmaktadır. Biz bu noktada, Enez'de açılması planlanan Enez Meslek Yüksek Okulu projesine olumlu bakıyoruz. Bu konuyu Senatomuzda değerlendirip Yüksek Öğretim Kuruluna arz edeceğiz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Enez Heyeti Tü Rektörü Prof. Dr. Yörük'ü Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement