Enflasyon Emekli, Dul ve Yetimi Vurmaya Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Enflasyon Emekli, Dul ve Yetimi Vurmaya Devam Ediyor

Enflasyon Emekli, Dul ve Yetimi Vurmaya Devam Ediyor

DİSK Emekli Sen Eskişehir Şube Başkanı Suat Başaraner, açıklanan Temmuz ayı oranları enflasyonunun hükumetin beklentilerini aştığını söyledi.

11.08.2014 15:54  Güncelleme: 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DİSK Emekli Sen Eskişehir Şube Başkanı Suat Başaraner, açıklanan Temmuz ayı oranları enflasyonunun hükümetin beklentilerini aştığını ve maaşları bu beklentileri göre arttırılmış olan çalışanlar ile emeklilerin mağduriyetlerinin sürdüğünü gösterdiğini söyledi.

Başaraner, Ocak ve Temmuz ödeme dönemlerinde bir önceki altı aylık enflasyon artış oranı kadar arttırılan SSK ve Bağ Kur emeklilerinin aylıklarının reel olarak düşmesine ve alım gücünün gerilemesine yol açtığını vurguladı. Suat Başaraner, " Türkiye'de TÜFE artış oranı ile kişi başı milli gelir rakamı hesaplamalarında, emekçiler aleyhine olan durum bununla da sınırlı değildir. Zira Türkiye'de en zengin kesim ile en yoksul kesimin toplam gelirleri bir araya getirilmek suretiyle, kişi başı milli gelir rakamı tespit edilmektedir" dedi.

Emekli aylıklarının sadece TÜİK'in hükümet müdahalesi ile düşük açıkladığını vurgulayan DİSK Emekli Sen Şube Başkanı Suat Başaraner, "TÜFE artış oranı kadar arttırılması 11 milyon emekli ve emekli dul ve yetimi, piyasa enflasyonu karşısında sefalete sürüklemektedir. Bunun bir çok nedeni vardır. En önemli neden ise emeklilere büyümeden yani GSYİH'dan pay verilmemesinin yanı sıra TÜFE artış oranının tespitindeki yöntem yanlışlıklarıdır. Hükümeti milyonlarca emekli mağdur eden bu ekonomik politikadan vazgeçmeye ve övünerek açıkladığı büyümeden emeklilere pay vermeye, ayrıca emekli aylık artışlarında sahte değil, emeklilerin yaşamına etki eden gerçek enflasyon artış oranlarını dikkate almaya çağırıyoruz" diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Enflasyon Emekli, Dul ve Yetimi Vurmaya Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement