Engel'siz Sanat Ödülü Dt'ye - Son Dakika
Kültür Sanat

Engel'siz Sanat Ödülü Dt'ye

Engel\'siz Sanat Ödülü Dt\'ye

Devlet Tiyatrolarının (DT) geçen ay seyircinin beğenisine sunduğu ''Nihayet Bitti''nin bedensel engelli sanatçısı Tolga Demiralp ''Yılın En İyi Erkek Oyuncusu'' ödülüne layık görüldü.

27.01.2015 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Tiyatrolarının (DT) geçen ay seyircinin beğenisine sunduğu "Nihayet Bitti"nin bedensel engelli sanatçısı Tolga Demiralp "Yılın En İyi Erkek Oyuncusu" ödülüne layık görüldü.

DT'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Yön Sanat Tiyatrosunun kuruluşunun 5. yılında düzenlediği Türkiye'nin ilk Engel'siz Sanat Ödülleri sahiplerini buldu.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında geçen ay tiyatroseverlerle buluşan "Nihayet Bitti"nin bedensel engelli sanatçısı Tolga Demiralp "Yılın En İyi Erkek Oyuncusu" ödülüne değer bulundu.

Ayrıca engelliler için sanat dolu, engelsiz bir dünya oluşturmak üzere sosyal sorumluluk projelerine imza atan DT'nin, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile yürüttüğü ortak proje olan "Son Kuşlar" adlı çalışma ise "Yılın Ötekileştirilemeyen Projesi" ödülünü aldı.

DT'de bir sosyal sorumluluk projesi olarak Turgay Tanülkü'nün rejisiyle sahneye taşınacak proje, seyirciyle şubat ayında buluşacak. DT Genel Müdürü Nejat Birecik ile İstanbul DT Sanatçısı Turgay Tanülkü'nün de yer aldığı Yenimahalle Meydan Tiyatro Salonunda düzenlenen ödül gecesinde Muzaffer İzgü'nün yazdığı ve zihinsel engelli gençlerin rol aldığı "Sınır" isimli oyun da sahnelendi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Engel'siz Sanat Ödülü Dt'ye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement