'Engel Tanımam' Fotoğraf Sergisi İle Ölümsüzleşti - Son Dakika
Güncel

'Engel Tanımam' Fotoğraf Sergisi İle Ölümsüzleşti

P&G Türkiye ve Migros'tan, Özel Olimpiyatlar Projesi'nin 10. Yılında Belçika'daki olimpiyatlardan 31 madalya ile dönen özel sporculara özel teşekkür sergisi.

23.10.2014 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Migros, P&G Türkiye ve Özel Olimpiyatlar Türkiye Organizasyonu işbirliğiyle yürütülen Özel Olimpiyatlar Projesi kapsamında özel sporcuların olimpiyatlara uzanan öyküsünü anlatan fotoğraf sergisi, 22 Ekim 2014'te açıldı. Açılışa katılan Dilek Sabancı, Pelin Karahan, Burcu Kara, Azra Akın, Gamze Özçelik, Defne Samyeli, Ezgi Mola ve Doğukan Manço gibi ünlü isimler özel sporcuların yanında olarak heyecanlarını paylaştılar. Ünlü fotoğraf sanatçısı Cem Talu'nun çektiği karelerden oluşan "Engel Tanımam" Fotoğraf Sergisi ilerleyen günlerde Migros Mağazaları'nda sergilenecek.

P&G Türkiye, Migros ve Özel Olimpiyatlar Türkiye Organizasyonu işbirliği ile zihinsel engelli çocuk ve gençleri sporla hayatlarını iyileştirme hedefi ile yürütülen Özel Olimpiyatlar Projesi, Türkiye'de 10. yılını fotoğraf sergisi ile kutluyor. Özel sporcuların 13-20 Eylül 2014 tarihlerinde Belçika'nın Antwerp kentinde katıldıkları Özel Olimpiyatlar Avrupa Yaz Oyunları'ndaki en güzel kareleri, "Engel Tanımam" Fotoğraf Sergisi'nde sergileniyor.

Özel Olimpiyatlar Avrupa Yaz Oyunları'nda Türkiye'yi çok büyük bir heyecan ve azimle temsil eden 34 özel sporcuyu ünlü fotoğraf sanatçısı Cem Talu fotoğrafladı. Özel sporcuların hazırlık kampında, Belçika'daki olimpiyat oyunları sırasında ve Olimpiyat Köyü'nde çok özel anlarına tanıklık etme fırsatı sunan fotoğraf sergisinin açılışına, Türkiye'yi başarıyla temsil eden özel sporcular da katıldı.

Dilek Sabancı, Pelin Karahan, Burcu Kara, Azra Akın, Gamze Özçelik, Defne Samyeli, Ezgi Mola ve Doğukan Manço gibi ünlü isimlerin katılımıyla gerçekleşen sergi açılışına TÖSSED - Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek, P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, Migros Grubu Kurumsal İletişim Direktörü Ahu Başkut ve fotoğraf sanatçısı Cem Talu ev sahipliği yaptı.

Ünlü fotoğrafçı Cem Talu, özel sporcuların olimpiyat yolculuğunu fotoğrafladı

Özel sporcuları İstanbul'daki hazırlık kampından Belçika'da olimpiyat oyunlarına kadar her süreçte fotoğraflayan Cem Talu, bu projenin kendisi için çok özel bir deneyim olduğunu vurguladı ve şöyle devam etti:

"Bana projeyle ilgili teklif geldiğinde çok heyecanlandım, çünkü özel sporcularla beraber çalışıp oradaki havayı objektife yansıtma fikri kulağa çok güzel geliyordu. Önce İstanbul'daki hazırlık kampında çocuklarla beraber dolu dolu 2-3 gün geçirdik. Burada çocuklar Olimpiyat Oyunları için ısınırken bir yandan da objektife pozlar verdiler. Ardından Belçika'da oyunlar sırasında ve Olimpiyat Köyü'nde çocukların başarma azmini, heyecanlarını, sevinçlerini, zaman zaman üzüntülerini en doğal haliyle dışa vurmalarına bire bir şahit olmak ve o anları yakalamak benim için eşsiz bir deneyim oldu."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Engel Tanımam' Fotoğraf Sergisi İle Ölümsüzleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement