Engelden Kaçan ve Etrafında Dönebilen Robota 'Mevlana' Adını Verdiler - Son Dakika
Güncel

Engelden Kaçan ve Etrafında Dönebilen Robota 'Mevlana' Adını Verdiler

Engelden Kaçan ve Etrafında Dönebilen Robota \'Mevlana\' Adını Verdiler

Rize'de, Tevfik İleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Bölümü bünyesindeki Robot Atölyesi'nde önüne çıkan engelleri farkederek yönünü belirleyen, resim çizen ve başka özellikleri olan robotlar geliştirildi.

26.04.2016 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'de, Tevfik İleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Bölümü bünyesindeki Robot Atölyesi'nde önüne çıkan engelleri farkederek yönünü belirleyen, resim çizen ve başka özellikleri olan robotlar geliştirildi. Önüne engel çıkınca dönebilme özelliği olan robota da,  'Mevlana' adı verildi.

Bilişim Teknolojileri Bölüm şefi Hamza Kutay ile öğretmenler Yusuf Meral, Onur Pulat, Volkan Koç, Ali Anıl Yücesan ve teknisyen Ömer Demir'in kurduğu robot atölyesinde üretilen ve yazılımları ile gerekirse önüne çıkan engelden kaçabilen ya da dönebilen,  bilgisayardaki resimleri çizen ve bluetooth kontrollü özelliği bulunan 3 robot basına tanıtıldı. Okul Müdür Yardımcısı Fahri Alkan'ın da katıldığı etkinlikte tanıtım yapılan ilk robot, bilgisayardaki bir otomobil resmini kağıda çizdi. 'Hızlı' adı verilen bluetooth kontrollü robot ise, cep telefonundan kumanda edilerek istenen yere yönlendirildi. Önüne çıkan engelden kaçma özelliği olan robot ise konulduğu bir labirentte duvara çarpmadan çıkışı buldu. Etrafında dönebilme kabiliyeti de bulunan robota, 'Mevlana' adı verildi. Bölüm öğretmenleri, engelden kaçan ve etrafında dönme özelliği bulunan Mevlana'nın testi başarıyla geçmesini alkışlarla kutladı.

"HEDEFİMİZ ROBOT YARIŞMALARINA KATILMAK"

Bilişim Teknolojileri Bölümü Şefi Hamza Kutay, teknolojik araştırma ve geliştirme için kurdukları Robot Atölyesi'nde şimdilik 3 robot üretimini başarıyla gerçekleştirdiklerini belirterek, "Hedefimiz önümüzdeki yıl ulusal robot yarışmalarına katılmak. Rize'yi ve okulumuzu teknolojik alanda çok daha ileri götürmek ve başarılı kılmaktır. Bu alanda iddialıyız. Bu konulara ilgili ve meraklı öğrencilerimizi bölümümüze bekliyoruz" dedi.

- Rize

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelden Kaçan ve Etrafında Dönebilen Robota 'Mevlana' Adını Verdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement