Engeliler Okulu Eğitim-Öğretime Açıldı - Son Dakika
Yerel

Engeliler Okulu Eğitim-Öğretime Açıldı

Engeliler Okulu Eğitim-Öğretime Açıldı

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi 39 öğrencisiyle eğitim-öğretime açıldı.

20.10.2012 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi 39 öğrencisiyle eğitim-öğretime açıldı.

Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz ile eşi Müjgan Karagöz tarafından yaptırılan 'Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde ilk ders salı günü yapılırken, ilk veli toplantısı da bugün gerçekleştirildi. 'Okul Aile Birliği'nin kurulması ve velilerin tanışması amacıyla düzenlenen veli toplantısı saat 10.30'da başladı.

Hayırsever Serkan Karagöz ile eşi Müjgan Karagöz'ün de hazır bulunduğu toplantıda veliler tanıştı. Ardından da okul aile birliği başkanlığına Müjgan Karagöz getirilirken Başkan Yardımcılığına Emel Ayçiçek getirildi. Muammer Eryiğit, Serpil Baran ile Mustafa Boz yönetim kurulu üyeliğine getirilirken yönetim kurulu yedek üyeliklerine ise Mehmet Aslan, Çetin Azizoğlu, Nezihe Ulucak, Orbay Kınalı ve Recep Solgu seçildi. Yapılan toplantının akabinde ise Denetleme Kurulu üyeliklerine Özlem Yılmaz, Melek Gül ile Mürvet Uslu, denetleme kurulu yedek üyeliklerine ise Elem Aydoğan, Eda Deniz ile Ümit Balıbey getirildi.

Çerkezköy'den 20, Kapaklı'dan 9, Kızılpınar'dan 4, Karaağaç'tan 3, Veliköy'den Yanıkağıl Köyü'nden 1 öğrenci olmak üzere toplam 39 öğrencinin devam ettiği okulda bir yandan da yeni kayıtlar sürüyor. Okula ağır zihinsel engelli kapsamındaki yüzde 65 ve üzeri engelli çocukların kayıtları yapılıyor. Kayıt için ise, velilerin Çorlu'da bulunan Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nden (RAM) rapor alarak okul müdürlüğüne başvuruda bulunulması gerekiyor. Okula ilçe dışından da başvurular gelirken, okulda şuan da 11 öğretmen bulunduğu ve bu sayının 20'ye çıkacağı kaydedildi.

Müjgan Karagöz yapacak çok işlerinin olduğunu belirterek, "En kısa sürede okulda eksiklikleri gidermek tek gayemiz. Şahsım ve eşim bu okulda sadece ismimiz olsun istemiyoruz, dört dörtlük bir okul bırakmak istiyoruz. Dolayısıyla bu hedefle birlikte bir yıl boyunca aile birliği başkanı olmak ve okulumuz için çocuklarımız için en güzel kararları hep birlikte almak istiyoruz. Amacımız okulu çocuklarımız için çok iyi bir hale getirmek. Bu amaçla da yol alırken birimizin derdinin hepimizin derdi olduğunu biliyoruz." Diye konuştu.

20.10.2012 10: 56: 31

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engeliler Okulu Eğitim-Öğretime Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement