Engelimiz Üretime Katılmaya Engel Değil' Projesi Eynesil İlçesinde Hayat Buldu - Son Dakika
Yerel

Engelimiz Üretime Katılmaya Engel Değil' Projesi Eynesil İlçesinde Hayat Buldu

Engelimiz Üretime Katılmaya Engel Değil\' Projesi Eynesil İlçesinde Hayat Buldu

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Görele Şubesi engelli kursiyerlerin Eynesil ilçesinde engelliler için yapılan cam serasında yetiştirdikleri süs bitkileri, Eynesil Kaymakamlığı meydanını renklendirdi.

10.03.2017 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Görele Şubesi engelli kursiyerlerin Eynesil ilçesinde engelliler için yapılan cam serasında yetiştirdikleri süs bitkileri, Eynesil Kaymakamlığı meydanını renklendirdi.

Giresun'un Eynesil İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Görele Şubesinin proje ortağı olduğu "Engelimiz Üretime Katılmaya Engel Değil" adlı proje kapsamında Görele ve Eynesil İlçelerindeki engelli vatandaşlar dış mekan süs bitkisi üretme konusunda teorik ve uygulamalı eğitim aldılar.

Projenin çok geniş kapsamlı ve dokuz ay süreli olduğunu belirten Eynesil Kaymakamı Yılmaz Kurt," Karadeniz Bölgesi'ndeki yerel dinamikleri harekete geçirerek, toplumsal bütünleşmenin sağlanmasına ve engelliliğin önlenmesine katkıda bulunmak amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından kurulan Engelliler Destek Programı (EDES)' e proje hazırlamıştık. Projenin uygulanması başarılı bir şekilde tamamlandı. Bugün burada engellilerimizin eğitimleri sırasında Eynesil İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün cam serasında yetiştirdikleri Lale, Hercai Menekşe ve Sümbül çiçeklerini Hükümet Konağımızın peyzaj alanına diktik. Uygulanan bu program engellilerin dış mekan süs bitkisi üreterek başkalarının yardımına ihtiyaç duymaksızın sosyal yaşama katılımlarını teşvik edilecektir. Proje faaliyetleri sırasında dernek üyesi farklı engel gruplarının İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yönetici ve personeli ile birlikte Engelli bireyler ile engelsiz bireylerin, dış mekan süs bitkisi üreterek kaynaşma sağlandı" dedi.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Görele Şube Başkanı Asiye Divli, Projenin başında engelli bireyler olarak dış mekan süs bitkisi yetiştirebileceklerine inanmakta zorlandıklarını, ancak Eynesil İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fadıl Öztürk'ün kendilerini başarılı olacakları konusunda motive ettiğini söyledi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelimiz Üretime Katılmaya Engel Değil' Projesi Eynesil İlçesinde Hayat Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement