Engelini Parmaklarıyya Aştı - Son Dakika
Güncel

Engelini Parmaklarıyya Aştı

Adana'nın Kozan ilçesinde, vücudunun büyük bölümü felçli olan kadın, iğne iplik kullanarak kumaşa işlediği resimleri sergiledi.34 yaşındaki engelli Yasemin Şenol tarafından hazırlanan ve 80'den fazla resimin yer aldığı serginin açılışı Halk...

12.06.2013 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'nın Kozan ilçesinde, vücudunun büyük bölümü felçli olan kadın, iğne iplik kullanarak kumaşa işlediği resimleri sergiledi.

34 yaşındaki engelli Yasemin Şenol tarafından hazırlanan ve 80'den fazla resimin yer aldığı serginin açılışı Halk Eğitim Merkezinde yapıldı. Açılışını Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı Yarbay Bülent Siper, Belediye Başkan Yardımcısı Zehra Özgan, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Suat Tuncay Eminoğlu, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Timur Konuk, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Özgür Tanrıverdi, Beyaz Ay Derneği Kozan Şube Başkanı Ahmet Ünal, Şenol Ailesi ile davetliler gerçekleştirdiler.

6 aylıkken yüksek ateşe bağlı beyin felci geçiren Yasemin Şenol (34), konuşma ve hareket etme yeteneğini kaybetti. İstem dışı kasılmalar nedeniyle tekerlekli sandalyede bile güçlükle oturabilen Şenol, uzmanların da önerisiyle eline hareket kabiliyeti kazandırmak için kasnağa gerilmiş kumaşa iğne iplikle resim işlemeye başladı.

Ailesinin de desteğiyle bu konuda yol alan Şenol, sadece sağ kolunu ve serçe parmağını kullanarak iğneye geçirilmiş rengarenk iplerle 15 yıldır kumaşa hayvan figürleri, çizgi film karakterleri ve doğa resimleri işliyor.

Bazı çalışmalarını sevdiklerine hediye eden Şenol, 80 eseriyle de ilk kişisel sergisini açmanın mutluluğunu yaşadı.

Yasemin Şenol'un ablası Tülay Şenol, "Yasemin yıllardır böyle bir resim sergisi açmak istiyordu. Bu sergide yer alan tablolar on beş yıllık bir çalışma neticesinde gerçekleşti. Sergide 80'den fazla çalışma yer alıyor. Yasemin kendisi ile çok barışık bir insan. Özellikle resimlerinde siyah rengine fazla yer vermiyor. Genelde canlı renkleri kullanıyor. Yasemin şuan 34 yaşında ve 15 yıldır resim yapıyor. Tablolarının kendisi için özel bir yeri var" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Engelini Parmaklarıyya Aştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement