Engelini Yüzmeyle Aştı Gözünü Milli Takıma Dikti - Son Dakika
Yerel

Engelini Yüzmeyle Aştı Gözünü Milli Takıma Dikti

Malatya'da 3 yıl önce tanıştığı yüzme sporunda Türkiye şampiyonlukları elde eden hafif zihinsel engelli 18 yaşındaki Ege Millioğulları, bu yıl da şampiyonluğunu perçinleyerek milli takıma katılmayı hedefliyor.

23.04.2015 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NAİM BOŞKUT - Malatya'da 3 yıl önce tanıştığı yüzme sporunda Türkiye şampiyonlukları elde eden hafif zihinsel engelli 18 yaşındaki Ege Millioğulları, bu yıl da şampiyonluğunu perçinleyerek milli takıma katılmayı hedefliyor.

Henüz 11 aylıkken geçirdiği epilepsi nöbetleri nedeniyle 10 yıl boyunca tedavi gören ve ameliyatlar geçiren Millioğulları'nın hayatı, 15 yaşında tanıştığı yüzme sporuyla değişti. Malatya Özel Eğitim Uygulama Merkezi'ne bağlı Sessiz Adımlar Spor Kulübü sporcusu olan ve 3 yıl gibi kısa bir sürede yüzmeyi geliştiren Millioğulları, geçen yılki Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Türkiye Yüzme Şampiyonası'ndan 4 altın madalyayla döndü.

Ankara'da yarın başlayacak Türkiye Yüzme Şampiyonası'na yoğun bir şekilde hazırlanan Ege Millioğulları, AA muhabirine yaptığı açıklamada, antrenörü Mürsel Kurt'la tanışmasının ardından yüzmeye ilgi duymaya başladığını söyledi.

Yüzmenin hayatına çok olumlu katkıları bulunduğunu anlatan Millioğulları, "Yüzme sporundan sonra özgüvenim arttı. Kendimi daha mutlu hissetmeye başladım. Farklı iller gezdim ve arkadaşlar edindim. Sosyal çevrem genişledi. Kendimi daha zinde ve sağlıklı hissediyorum. Hayata bakış açım değişti" dedi.

Geçen yılki yarışmalarda iki kategoride Türkiye şampiyonluğu kazandığını dile getiren Millioğulları, "Bu sene bölge şampiyonasında 4 altın madalya kazandım. Hedefim Ankara'da yapılacak Türkiye şampiyonasında birinci olmak ve milli takıma seçilmek" diye konuştu.

"Çocuğumun sosyal hayatında çok etkili oldu"

Anne Hacer Millioğlulları da kızının yüzmeye başlamasıyla hayatında çok önemli gelişmeler olduğunu, yüzme sporunun Ege ve kendileri için bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Yüzmeye başladıktan sonra kızında çok olumlu gelişmeler gözlemlediklerini aktaran Millioğulları, şunları söyledi:

"Çocuğumun sosyal hayatının gelişmesinde çok etkili oldu. Kendine güveni arttı. Arkadaşlarıyla ve öğretmenleriyle ilişkilerinin gelişmesinde çok etkileri oldu. Ege yüzme öncesinde daha içe kapanıktı, evden çok dışarı çıkmak istemeyen, çok hareketli olmayan bir çocuktu. Yüzme bir anlamda Ege'nin hayatını tamamen değiştirdi. Kızım daha önce televizyonun dışında çok fazla etkinlik yapmazdı ama şimdi dönem dönem yürüyüş yapıyor, bisiklet sürüyor, komşuluk ilişkilerimiz çok iyi. Ege ayrıca Kız Meslek Lisesi yiyecek içecek bölümü öğrencisi. Meslek sahibi olup kendi ayakları üstünde durmasını istiyoruz"

Ege gibi engelli çocukları olan anne ve babalara seslenen Millioğulları, ebeveynlerin çocuklarını spor etkinliklerine yönlendirmelerini tavsiye etti.

8 saniyeyle milli takıma seçilebilir

Malatya Özel Eğitim Uygulama Merkezi beden eğitimi öğretmeni Mürsel Kurt ise 3 yıl önce tanıştıklarında Ege'nin içine kapanık bir çocuk olduğunu anlattı. İlk etapta Ege'nin bir süre kendisiyle hiç konuşmadığını anlatan Kurt, "Ege 3 ay boyunca havuza benim arabamla gidip geldi ama benimle hiç konuşmadı. 3 ayın sonunda bir gün ön kapıyı açıp 'Mürsel hocam günaydın' demesiyle diyaloğumuz gelişti, bağımız da güçlendi. 3 yıldır çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Yüzmede Ege'nin her geçen gün kendisini geliştirdiğini ve derecesini her seferinde daha da arttırdığını dile getiren Kurt, "Şu anda 50 metre sırt kategorisinde derecemiz 1.03 saniye. Geçen yılki derecesi 1.08 saniyeydi. Eğer 1.03 dereceyi 8 saniye daha aşağıya yani 55 saniyeye çekersek milli takıma seçilme durumumuz var. Kızımızın da hedefi milli sporcu olmak" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Engelini Yüzmeyle Aştı Gözünü Milli Takıma Dikti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement