Engeller Aşılınca Güzel" - Son Dakika
Spor

Engeller Aşılınca Güzel"

Kırşehir'de bekçi olarak çalıştığı fabrikada geçirdiği iş kazası sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olan ve sosyalleşmek amacıyla başladığı badmintonda katıldığı ilk şampiyonada Türkiye üçüncülüğü elde eden Özcan Kara, tüm engellileri spor yapmaya çağırdı Kara: "Aslında 'engel' diye bir şey yok, engeller.

20.10.2014 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TUĞBA YARDIMCI - Kırşehir'de bekçi olarak çalıştığı fabrikada geçirdiği iş kazası sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olan ve sosyalleşmek amacıyla başladığı badmintonda katıldığı ilk şampiyonada Türkiye üçüncülüğü elde eden 33 yaşındaki Özcan Kara, "Engeller aşılınca güzel" diyerek tüm engellileri spor yapmaya çağırdı.

Çalıştığı fabrikanın çatısının yaklaşık 4 yıl önce çökmesi sonucu omurgası zedelendiği için yürüyemeyen ve badminton sayesinde hayatına yeni bir yön veren iki çocuk babası Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadığı kazanın hayatını etkilediğini ancak buna isyan etmediğini söyledi.

Kaza sonrası omurgasına platin takılan Kara, oğlunu futbol antrenmanına getirdiği sırada tanıştığı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü antrenörü Adem Doğan sayesinde, daha önce adını dahi duymadığı badmintona başladığını belirterek, "Badmintonla ilgili bilgi sahibi olmayı boş verin, adını bile söylemeyi zor öğrendim. Çalışmalara başlayınca yapabildiğimi gördüm ve devam ettim" dedi.

Sağlık açısından faydasını gördüğü badminton sayesinde sosyalleştiğini de dile getiren Kara, "Yaklaşık 6 aydır bu sporu yapıyorum. Takım olarak, Ağustos ayında Aksaray'da yapılan Bedensel Engelliler Türkiye Badminton Şampiyonası'na katıldık. Burada iki takım arkadaşımla kategorilerimizde Türkiye üçüncülüğü elde ettik. İlk defa bir yarışmaya katıldım ve dereceye girdim, bunun için çok mutluyum" diye konuştu.

"Engeller aşılınca güzel"

Tekerlekli sandalyesinin badminton için uygun olmadığını ifade eden Kara, şunları söyledi:

"Yarışmaya, tekerlekli sandalyemin düşen ayaklarını iple bağlayarak katıldım. Zor şartlarda çalışarak derece elde ettiğimiz dikkate alınırsa uygun araç gereç sağlandığında dahi iyi noktalara geleceğime inanıyorum. Spora başlamak benim için çok iyi oldu. Buraya gelmeseydim evde oturup ya televizyon izleyecek ya da arkadaşlarla oturup dedikodu yapacaktık. Engellilere spor yapmalarını tavsiye ediyorum. Aslında 'engel' diye bir şey yok, engeller aşılınca güzel."

"Özcan'ı milli takıma kazandırmayı hedefliyoruz"

Antrenör Doğan ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce engellilere yönelik badminton, masa tenisi, güreş, halter, basketbol, bocce, okçuluk gibi çeşitli branşlarda kurslar verildiğini ve ücretsiz servis imkanı sağlandığını söyledi.

Doğan, Özcan Kara'nın badmintona başladığı ilk dönemde moralinin çok da iyi olmadığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Özcan, hayata şimdi daha pozitif bakıyor. Şampiyonada Türkiye üçüncülüğü elde etmesi onu daha da hırslandırdı. Özcan'ı ilerleyen zamanlarda milli takıma kazandırmayı hedefliyoruz. Avrupa ve dünya şampiyonalarında ilimizi başarıyla temsil edeceğine inanıyorum." - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Engeller Aşılınca Güzel' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement