Engelleri Aşan Sergi Gaziosmanpaşa'da - Son Dakika
Güncel

Engelleri Aşan Sergi Gaziosmanpaşa'da

Engelli gençleri yaşıtlarıyla bir araya getirerek paylaşımlarını arttırmayı amaçlayan Yaratıcı İkizler Sanat ve Tasarım Atölyesi’nde eğitim gören öğrenciler, bir yıllık hazırlıklarını görücüye çıkardı.

30.07.2015 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Engelli gençleri yaşıtlarıyla bir araya getirerek paylaşımlarını arttırmayı amaçlayan Yaratıcı İkizler Sanat ve Tasarım Atölyesi'nde eğitim gören öğrenciler, bir yıllık hazırlıklarını görücüye çıkardı.

İstanbul Kalkınma Ajansı, Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı'nın destekleriyle yürütülen ve aynı zamanda engelli gençleri, yaşıtlarıyla bir araya getirerek paylaşımlarını artırmayı amaçlayan Yaratıcı İkizler Sanat ve Tasarım Atölyesi'ne katılan gençlerin yaptığı eserler düzenlenen yılsonu sergi programında sergilendi.

ENGELSİZ YÜREKLER SERGİDE BULUŞTU

Aradaki farklılıkların unutulduğu atölyede büyük bir heyecanla hazırlığı tamamlanan el emeği göz nuru eserler Gaziosmanpaşa Hükümet Konağı'nda ziyaretçilerine kapılarını açtı. Fotoğraf, keçe ve takılardan oluşan sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken çalışmalarını sergileyen öğrenciler büyük sevinç yaşadı.

Hüseyin Keçeci Özel Uygulama Merkezi'nde müdür yardımcısı olarak görev yapan Serap Bayram, Yaratıcı İkizler Sanat ve Tasarım Atölyesi olarak 15 ve 25 yaş aralığındaki engelli gençleri ve yaşıtlarını, sanatsal aktiviteler yoluyla kaynaştırmak amacıyla projeye başlandıklarını ifade ederek, "Projeden toplamda 780 öğrenci katıldı. 2014 yılında İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye değer bulundu projemiz. Eylül ayında başladık. Ağustos ayı itibariyle sonlanmış olacak" dedi.

"İLK KEZ, ENGELLİ ARKADAŞLAR EDİNEN ÖĞRENCİLERİMİZ OLDU"

Atölyede çeşitli sosyal aktivitelerle gençlerin hayata hazırlanmasının hedeflendiğini vurgulayan Serap Bayram, "Proje kapsamında tiyatro atölyemiz var, el sanatları, takı tasarımı atölyelerimiz var. Amacımız engelli ve engelsiz gençleri ikili olarak çalışmalarını sağlayıp kaynaştırmak ve bir arada yaşama bilinci oluşturmak. Geleceği birlikte paylaşacaklar çünkü. İlk kez engelli arkadaşlar edinen öğrencilerimiz oldu. Çok güzel geribildirimler aldık. Çok faydalı bir proje oldu" ifadelerini kullandı.

Kızının atölyede çok güzel zaman geçirdiğini belirten Kezban Kula ise, "Kızım sorun yaşıyordu. Çevresinde nasıl düzelir bu durum bilemiyordum. Onun için çok iyi oldu. Benim içinde çok iyi oldu. Ben kanser hastasıyım. Kızım için çok mutluyum" dedi.

Sergi 2 gün boyunca ziyarete açık olacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Engelleri Aşan Sergi Gaziosmanpaşa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement