Engelleri Cüzdan Yaparak Aşıyorlar - Son Dakika
Yerel

Engelleri Cüzdan Yaparak Aşıyorlar

Engelleri Cüzdan Yaparak Aşıyorlar

İzmir’in Foça ilçesinde yaşayan engelli bireyler, açılan deri tasarım kursunda hem el becerilerini geliştirecekler hem de ürettikleri eşyaları satarak gelir elde edecekler.

02.03.2015 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Foça ilçesinde yaşayan engelli bireyler, açılan deri tasarım kursunda hem el becerilerini geliştirecekler hem de ürettikleri eşyaları satarak gelir elde edecekler.

Foça Belediyesi ve Foça Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle ilçede yaşayan engelli vatandaşların sosyal hayata katılmaları ve ekonomik gelir elde etmeleri amacıyla açılan deri tasarım kursu, yoğun ilgi görüyor. Foça Halk Eğitim Merkezi Deri Tasarım Öğreticisi Gülsüm Tunç tarafından Foça Belediyesi Foça Kent Konseyi Engelsiz Kafe'de verilen kursta bireyler, imitasyon deri malzemelerle cüzdan, çanta vb. tasarımlar yapıyor.

Deri tasarım kursuna katılmalarından dolayı oldukça memnun olduklarını belirten engelli bireyler, faydalı bir uğraşla ilgilendikleri konusunda da hemfikirler. Foça Halk Eğitim Merkezi Deri Tasarım Öğreticisi Gülsüm Tunç, "Kursumuza katılan arkadaşlarımız çok hevesliler, bir şeyler üretmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Çalışmalarımız çok yeni olmasına karşın çok çabuk mesafe aldıklarını ve bir günde deri cüzdan yaptıklarını gördüm. Benim çok hoşuma gitti, onlarında çok mutlu olduğunu düşünüyorum. Amacımız, hem sosyalleşmelerini hem de belli bir aşamaya geldiğimizde yaptıkları eşyaları satarak aile ekonomilerine destek olmalarını sağlamak. Kurs çalışmalarımıza olan ilgi ve katılım giderek artıyor" dedi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise "Tüm engelli kardeşlerimize ve üretim için çalışanlara desteklerimiz devam edecek. Onların mutluluğu, bizim huzurumuzdur" ifadelerini kullandı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelleri Cüzdan Yaparak Aşıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement