Engelleri 'Kulaçla' Attılar - Son Dakika
Güncel

Engelleri 'Kulaçla' Attılar

Engelleri \'Kulaçla\' Attılar

Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 4 ay önce kurulan Bedensel Engelliler Yüzme Takımı, 2016 yılının Ocak ayında yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına hazırlanıyor.

19.08.2015 09:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 4 ay önce kurulan Bedensel Engelliler Yüzme Takımı, 2016 yılının Ocak ayında yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına hazırlanıyor. Doğu Anadolu'da ilk kez Erzincan'da kurulan takımdaki 5 engelli sporcu havuzda rekor kırmak için kulaç atıyor.

Yaşları 12 ila 21 arasında değişen 2'sikadın toplam 5 bedensel engelli yüzücü, 2016 yılının Ocak ayında yapılacak Türkiye Şampiyonası için haftada 3 gün 1.5 saat aralıksız antrenman yapıyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu, bedensel engelli, özel sporcular ve işitme engelliler branşlarında da engelli sporculara hizmet verdiklerini belirterek, "Yüzme havuzu 12 ay hizmet verdiği için, Doğu Anadolu'da bedensel engelliler takımı kurduk. Bu takım hem o sporcuların gelişimine büyük katkıda bulunacak hem de onların toplumda birey olmaları, takım sporları yapmaları anlamında güzel bir oluşum sağlayacak. Oldukça başarılılar. İnşallah çok da güzel başarılar alarak, ilimizi ülkemizi uluslararası arenada temsi l edecekler" diye konuştu.

HEDEFLERİ 2016 TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Bedensel Engelliler Yüzme Takımı içerisinde bulunan 19 yaşındaki Mehmet Karaçetin, 3 yıldır yüzdüğünü belirterek, "Çok iyi bir eğitim aldım. Türkiye Şampiyonu oldum. 12 Türkiye derecem var. Milli takım kamplarına katıldım. Hiçbir zaman engelli olduğumu düşünmedim. Herkes engelini rahat bir şekilde aşabilir" dedi.

12 yaşındaki Ahmet Kocabıyık ise yüzmeyi çok sevdiğini ifade ederek, yarışmalarda başarılı olmak istediğin i vurguladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelleri 'Kulaçla' Attılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement