Engelleri Su Altında Aştılar - Son Dakika
Güncel

Engelleri Su Altında Aştılar

Engelleri Su Altında Aştılar

Mersin’de bir grup bedensel engelli, ‘Engelsiz Nefesler’ projesi kapsamında 3 aydır havuzda aldıkları dalış eğitiminin ardından denizde su altıyla buluşarak, özgürlüğün tadını çıkardılar.

23.09.2014 18:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de bir grup bedensel engelli, 'Engelsiz Nefesler' projesi kapsamında 3 aydır havuzda aldıkları dalış eğitiminin ardından denizde su altıyla buluşarak, özgürlüğün tadını çıkardılar. Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü eşliğinde dalış yapan engelliler, su altında tüm engelleri aştılar.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü, Mezitli Lions Kulübü işbirliğinde ve Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) sponsorluğunda düzenlenen 'Engelsiz Nefesler' projesi kapsamında dalış eğitimi alan engelliler, Silifke ilçesi Taşucu beldesine bağlı Bosak açıklarında deniz dalışı yaptılar. Internenational Disabled Divers Association (IDDA) eğitmenleri tarafından Mersin Olimpik Yüzme Havuzu'nda profesyonel dalış eğitmenleri eşliğinde havuzda dalış gerçekleştiren engelliler, bu kez tekerlekli sandalyelerini ve koltuk değneklerini bırakarak denize tüplü dalış yaptılar.

"SU BİZİM İÇİN ÖZGÜRLÜK"

Dalış öncesinde Boğsak sahilinde kıyı temizliği yaparak çöp toplayan engelliler, daha sonra tekneyle denize açıldılar. Deniz yüzeyinde eğitmenler tarafından eğitim verilen engellilerin su altındaki sevinçleri dikkat çekti. Dalış sonrasında heyecanlarını ve sevinçlerini paylaşan engelliler, suyun altını özgürlük olarak tanımladılar. En çok nefes almayı nasıl yapacakları ve nasıl yüzecekleri konusunda endişelendiklerini, ancak eğitmenlerinin 'Su altında bacaklarınızı tamamen unutun' önerisiyle müthiş bir deneyim yaşadıklarını dile getiren engelliler, "Su altını ve oradaki atmosferi görünce ayrı bir şeyler oluyor. Çok güzel duygular yaşadık. Su altı çok güzeldi. Tüm engellilerin yapması gerekir. Su, engelliler için özgürlük. Su altı ise tamamen özgürlük. Su altında tekerlekli sandalyeye, koltuk değneğine ya da birinin desteğine ihtiyaç duymadan özgürce hareket ettik" ifadelerini kullandılar.

Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü eğitmeni Mehmet Ersan da "Haziran ayında havuzda dalış eğitimlerini başlattığımız engelli arkadaşlarımızın bugün deniz etabını gerçekleştirdik. 3 aydır havuzda dalış eğitimlerini tamamladık. Bu eğitimler süresince Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bize büyük destekler verdi" dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN DESTEK

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise projeyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, evlerine hapsolmuş ve özgüvenlerini kaybetmiş engelli bireyleri yeniden toplumla kaynaştırarak, her şeyi yapabileceklerini göstermek amacıyla gerçekleşen bu projeye destek verdiklerini kaydetti. Kocamaz, "Biliniyor ki, engelli bireylerin en önemli rahatsızlıkları, daha da hareketsiz kalarak kas yapılarının ve iskelet sistemlerinin daha da zayıflayarak çökmesidir. İşte destek olduğumuz 'Engelsiz Nefesler Projesi' ile bizim en büyük amaçlarımızdan bir tanesi de bu engelli kardeşlerimizin mümkün olduğunca ve yetenekleri doğrultusunda eğitilmelerine olanak sağlamak. Böylece bu kardeşlerimizin hem özgüvenleri artmış hem de hareketsizlikten kaynaklanan kas ve iskelet sistemindeki çökmeleri ve ağrıları azalmış olacak" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin, engelli bireylerin ulaşım sorununa destek olduğunu dile getiren Kocamaz, şöyle devam etti: "20 Ağustos Cumartesi günü Taşucu-Boğsak'ta gerçekleşen etkinlikle 'Engelsiz Nefesler Projesi' kapsamında, engelli kardeşlerimiz denizle buluştu. Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür sosyal etkinliklere destek vermeye daima devam edeceğiz." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Engelleri Su Altında Aştılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement