Engelli Çifte Muhteşem Balayı - Son Dakika
Güncel

Engelli Çifte Muhteşem Balayı

Antalya Büyükşehir Belediyesi 'Engelsiz Tatil Özel İnsanlara İyi Gelecek Projesi' ile yeni evlenen engelli bir çifte alternatif balayı tatili yaşattı.

02.10.2015 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Engelsiz Tatil Özel İnsanlara İyi Gelecek Projesi' kapsamında; Antalya'nın tarihi ve doğal güzelliklerini daha önce göremeyen ve kent merkezinden uzakta yaşayan özel öğrenciler de aileleriyle birlikte tatil yapma imkânı buldu.

Türkiye'nin en büyük rehabilitasyon merkezi olan Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Engelli Rehabilitasyon Merkezi'nin özel öğrencileri böyle bir organizasyona ilk kez katıldıklarını ve Antalya'nın güzelliklerini keşfetmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetler Şube Müdürlüğü, 'Engelsiz Tatil Özel İnsanlara İyi Gelecek Projesi' kapsamında, Türkiye'nin en büyük rehabilitasyon merkezi olan Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Engelli Rehabilitasyon Merkezi'nin özel öğrencilerine aileleriyle birlikte tatil yapma olanağı sağladı. Akvaryum, Minicity, Oyuncak Müzesi, Kum Heykel, Düden Şelalesi ve Hayvanat Bahçesi'ni gezen çocuklar, aileleriyle birlikte unutulmaz bir gün geçirdi.

"Engelsiz Tatil Özel İnsanlara İyi Gelecek Projesi"

Üç ay önce internet ortamında tanışarak hayatını birleştiren Engelli Volkan-Zaliha Yavsan çifti, "Engelsiz Tatil Özel İnsanlara İyi Gelecek" Projesi ile Antalya'nın en güzel yerlerini gezip, balayı tadında, keyifli bir tatil yapma imkânı buldular. Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu'nun vesilesiyle organizasyona katıldıklarını ifade eden Volkan Yavsan, "Eşimle yeni evlendik. Bizim için balayı oldu. Çok güzel günler geçirdik. Antalya'nın güzel yerlerini geziyoruz. Bu geziye katılmamıza vesile olan herkese teşekkür ederiz" dedi.

'Bizim için balayı gibi, süper bir organizasyon'

Evlenmeden önce İzmir'de yaşadığı söyleyen Zaliha Yavsan, "İzmir'den buraya eşim için geldim. İnternet ortamında engelliler için sitem vardı, onun aracılığı ile tanıştık. Evlilik şimdilik çok güzel gidiyor. Antalya çok otantik, turistik bir yer. Burası da çok güzel ve eğlenceli geçiyor. Zamanımız gezmekle, keşfetmekle geçiyor. Onun dışında her şey güzel. Bizim için balayı gibi, süper bir organizasyon oldu. Emeğe geçenlere çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

'9 yıldır hiçbir yere gidemedik'

Demre İlçesi'nde ikamet eden Hafize Özüdoğru böyle bir tatile ilk defa katıldıklarını belirterek çok güzel vakit geçirdiklerini söyledi. Dünyanın en büyük tünel akvaryumunda bin bir çeşit balığı gören Özüdoğru, "Çok güzel. Akvaryumdan çıkmak istemedik. Aslında her yıl yapılsa engelliler için çok iyi olacak. Oğlum 9 yaşına geldi. 9 yıldır hiçbir yere gidemedik, sürekli evdeyiz. İlk defa tatil yapıyoruz. Onun için çok sevindik. Engelliler için böyle bir organizasyon düzenledikleri için yetkililere çok teşekkür ederiz" dedi.

'İlk defa böyle bir organizasyona katıldık'

Uzun zaman Antalya'da çalışan ve emekli olduktan sonra Kaş'a yerleşen Yıldız Yağcıoğlu ilk defa böyle bir organizasyona katıldıklarını belirterek, "Çok memnunuz. Akvaryuma ve Minicitye ilk defa geliyorum. Yıllarca Antalya'da çalıştım ama buralara ilk kez geldim. Bu geziden çok memnun kaldım. Benim için de oğlum Mustafa için de bir değişlik oldu. Pek dışarı çıkmıyorduk. Devamlı Kaş'tayız" şeklinde konuştu. Oğul Mustafa Kürşat Yağcıoğlu da, "Başkanımıza çok teşekkür ederim" diyerek mutlu olduğunu ifade etti.

Finike'den gelen Fatma Toker, engelli kızıyla birlikte böyle bir organizasyonda ilk defa bulunduğunu söyledi. Toker, "Böyle bir imkân sağlandığı için çok teşekkür ederim. Birileri yardım etmediği müddetçe ben çok zorlanıyorum. Artık yaşlandım kızımı kaldırmak çok zor benim için. Aracı olanlara, sebep olanlara Allah razı olsun" diye konuştu. Antalya'nın ilçelerinden Manavgat, Serik, Akseki, Alanya, Gazipaşa, Kumluca, Demre, Kemer, Finike ve Kaş'da yaşayan özel öğrenciler ve aileleri, şehri tanıma fırsatı veren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Engelli Çifte Muhteşem Balayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement