Engelli Değil, Engellenenim" Konulu Konferans - Son Dakika
Yerel

Engelli Değil, Engellenenim" Konulu Konferans

Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müşaviri, milletvekili aday adayı Kenan Önalan, İnönü Üniversitesi öğrencilerine "Engelli Değil Engellenenim" konulu konferans verdi.

16.02.2015 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müşaviri, milletvekili aday adayı Kenan Önalan, İnönü Üniversitesi öğrencilerine "Engelli Değil Engellenenim" konulu konferans verdi.

Önalan, İnönü Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi Salonu'ndaki konferansta, 7 yaşında gözlerini kaybettiğini anlattı.

Bir süre Ankara ve İstanbul'da yatılı okuduğunu, 1996 yılında da Boğaziçi Üniversitesi'ni kazandığını belirten Önalan, maceracı bir yanı olduğu için üniversitede okurken Amerika'ya ve Kanada'ya gittiğini, 2005 yılında Türkiye'ye döndüğünü dile getirdi.

Türkiye'nin ilk görme engelli bürokratı olduğunu dile getiren Önalan, siyasete atılmak için müşavirlik görevinden istifa ettiğini söyledi.

Önalan, hayatta hiçbir zaman kendisine dur demediğini vurgulayarak, "Hep daha iyisini yapmak için yola çıktım. O yüzden başarılı olduğuma inanıyorum" dedi.

Özellikle yeni nesilde öz güven eksikliği olduğunu gözlemlediğini kaydeden Önalan, öğrencilere kafalarındaki hayalleri gerçekleştirmek için güvenle adım atmaları önerisinde bulundu.

Dünyadaki her engellinin, kadının, erkeğin, çocuğun bir renk olduğuna işaret eden Önalan, bu farklılıkların, renklerin dünyayı güzelleştirdiğini söyledi.

Önalan, "Ben dünyaya renk katan, zevk katan bir bireyim. Körlüğümle bu rengi katıyorum. Dünyanın en mutlu yüzde 1'ine giriyorum. Körlüğüm mutsuz olmam için bir neden değil. Yaşamın her noktasında başarılı olmak istiyorsanız malzeme sizde. Böyle mutlu olacaksınız. Ben dünyayı kurdum körlüğümün üstüne. Kurmaya da devam edeceğim" diye konuştu.

Engellilere yönelik engellerin kaldırılmasının bir hak olduğuna vurgu yapan Önalan, basit yöntemlerle hayatın herkes için yaşanabilir hale gelebileceğini belirtti.

"Engellilerin topluma kazandırılması" sözünü eleştiren Önalan, toplumun engellilere gelmesi gerektiğini söyledi.

Önalan, engellilerle yaşayabilen toplumlardaki bireylerin ırkçılık yapmayacağını kaydederek, "Dünyayı engelsiz hale getirme hedefim var. İnancımdan hiçbir zaman vazgeçmedim. Körlüğü güzel yapan birlikte yaşamaktır, çirkin yapansa çapsız zihniyettir" dedi.

Konferansa, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş, Malatya Kent Konseyi Engelliler Merkezi Müdürü Soner Yılmaz, Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun ile görme engelliler ve öğrenciler katıldı.

Konferansın ardından Önalan'a plaket takdim edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Engelli Değil, Engellenenim' Konulu Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement