Engelli Derneklerinden Valiliğe Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Engelli Derneklerinden Valiliğe Ziyaret

Engelli Derneklerinden Valiliğe Ziyaret

10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Çorum’daki engelli derneklerinin başkan ve yönetim kurulu üyeleri Valiliği ziyaret etti.

10.05.2016 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Çorum'daki engelli derneklerinin başkan ve yönetim kurulu üyeleri Valiliği ziyaret etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Dinçer başkanlığında yapılan ziyarete Türkiye Sakatlar Derneği Çorum Şube Başkanı Yusuf Hoşnut, Beyaz Ay Derneği Çorum Şube Başkanı Neslihan Hüsülüoğulları, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Kürşab Abid ahıskalı, İşitme Engelliler Derneği Başkanı Mürsel Barıldar, Otizm Gönüllüleri Derneği Başkanı Emine İnal ziyarette Vali Yardımcısı Adem Saçan ile görüştü.

Vali Yardımcısı Adem Saçan, devletin artık engelliler konusunda yürütülen hiçbir çalışmaya hayır demediğini belirterek, "Yıllardır bir yönetici olarak engellilere karşı görevlerimizi yerine getirebileceğimiz engellilerimizin yaşadıkları sıkıntılara ne zaman cevap verebileceğimiz devlet kimliğine ne zaman kavuşabiliriz diye kendi kendime sorular soruyordum. Biz bu konuda toplum olarak vicdani yönden yaklaşımımız hep iyi oldu. Ama bu vicdana bırakılacak kadar değil. devletin sosyal politikalarında yer alması gereken bir husustu. Bu konuda artık devletimiz sosyal devlet ilkesinin gereği olarak önemli bütçeler ayırdı. Her alanda göğsümüzü kabartan, ilerde daha iyi noktalara gelecek çalışmalara imza attı. Artık devletimizin engelliler konusunda hiçbir zaman ağzından hayır kelimesi çıkmıyor. Bu alanda nerde bir eksik varsa hemen onun üzerine gidilerek soruna çözüm üretiliyor. Yani artık hayır yok devlette. Bize ulaşan konularda da hemen ilgileniyoruz" dedi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelli Derneklerinden Valiliğe Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement