Engelli Furkan İçin Öğretmen Aranıyor - Son Dakika
Güncel

Engelli Furkan İçin Öğretmen Aranıyor

Engelli Furkan İçin Öğretmen Aranıyor

Sivas'ın Ulaş ilçesine bağlı Baharözü beldesinde doğuştan belden aşağısı tutmayan 9 yaşındaki Mustafa Furkan Şalağ'a, ilgili kurumların çabasına rağmen evde eğitim verecek ücretli öğretmen bulunamadı Kaymakam Altınkaynak: "Beldemizin belki de ilçeye uzak olmasından dolayı maalesef ücretli öğretmen bulamadık"

23.02.2014 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖNDER FELEK- ÇETİN KARAÇOBAN - Sivas'ın Ulaş ilçesine bağlı Baharözü beldesinde doğuştan belden aşağısı tutmayan 9 yaşındaki Mustafa Furkan Şalağ'a, evde eğitim verecek ücretli öğretmen aranıyor.

Doğuştan belden aşağısı tutmayan, henüz 5 aylıkken beynine şant takılan, yüzde 95 fiziksel engelli Furkan, Baharözü İlkokulu'na annesinin kucağında iki yıl giderek eğitimine devam etti. Rahatsızlığı ve toplu ortamlarda enfeksiyon riski nedeniyle 3. sınıftan itibaren evde eğitim alması gerektiği yönünde sağlık raporu verilen Furkan'ın eğitimi, gönüllü ücretli öğretmen çıkmayınca yarıda kaldı. Furkan'ın eğitimine devam edebilmesi için bir ücretli öğretmenin, ilçeye 15 kilometre mesafedeki Baharözü beldesine haftada 5 gün giderek ders vermeyi kabul etmesi gerekiyor.

Konuşmakta güçlük çeken Furkan Şalağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okumak ve doktor olmak istediğini söyledi.

"Furkan da bir çocuk"

Anne Sultan Şalağ (47) ise oğlunun çok duygusal olduğunu ve eğitimine devam edemediği için üzüldüğünü belirtti.

Oğlunun bu durumuna bir anne olarak çok üzüldüğünü ve yaklaşık bir hafta önce yüz felci geçirdiğini anlatan Şalağ, "Furkan, okulda çok akıllıydı ama öğretmenine küsmüştü. Öğretmenine 'Onları (sınıf arkadaşlarını) tahtaya çıkarıyor da beni çıkarmıyor' diye küsmüştü" dedi.

Furkan'ın evde eğitim alması için öğretmen istediklerini dile getiren anne Şalağ, "Verirlerse çok memnun oluruz. Yaklaşık 1 senedir öğretmen bekliyoruz. Furkan da bir çocuk, o da okumak istiyor" diye konuştu.

"Cıvıl cıvıl bir çocuk"

Ulaş Kaymakamı Ali Altınkaynak da Furkan'ın kalabalık ortamlarda bulunmasının sağlığı açısından sıkıntı oluşturduğu için evde eğitim alması gerektiğini, bu yönde sağlık raporunun bulunduğunu belirtti.

Bu nedenle öncelikle ilçede ve beldede görev yapan öğretmenlerden gönüllük esasına göre görevlendirme yapmak istediklerini ancak böyle bir talepte bulunan olmadığını ifade eden Altınkaynak, şunları söyledi:

"Bunun üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz vasıtasıyla ücretli öğretmen görevlendirme yoluna gittik. Yine talep doğrultusunda dışarıdan bunu yapmamız gerekiyordu. Beldemizin belki de ilçeye uzak olmasından dolayı maalesef ücretli öğretmen de bulamadık. Furkan, isteği, zekası ve gayretiyle çok başarılı olacak cıvıl cıvıl bir çocuk. Son aşamada, İl Milli Eğitim Müdürümüz, öğretmen görevlendirilmesi konusunda destek olacak. İnşallah, oradan ümidimiz var."

Görevi kabul edecek öğretmenin beldeye her gün gidip gelmesi gerektiğini belirten Altınkaynak, Furkan'ın eğitimi konusundaki sorunun çözülmesi için çalıştıklarını dile getirdi.

Altınkaynak, özellikle kadın öğretmenlerin evde eğitim konusunda çekinceleri olabildiğine dikkati çekerek, Furkan'a eğitim verecek ücretli öğretmene talep etmesi halinde ilçede lojman için yardımcı olabileceklerini söyledi.

Öğretmenin tek öğrencisi olacak

Beldenin ilçeye 15, Sivas'a ise 35-40 kilometre mesafede olduğunu dile getiren Altınkaynak, şunları kaydetti:

"Hafta içinde okula giden bir çocuğun aldığı eğitimin bütün esasları Furkan'a da sağlanacak. Öğretmen, haftada  5 gün gidecek, normal dersini işleyecek. Girdiği ders saati kadar ücretini alacak, normal ücretli öğretmen hangi şartlarda çalışıyorsa aynı şartlarda çalışacak. Sadece öğrencisi bir tane olacak ve o kişinin evinde çalışacak. Eğitim fakültesi mezunu olması gerekiyor. Sınıf öğretmeni, okul öncesi veya Türkçe öğretmenleri arasından tercih edilecek." - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engelli Furkan İçin Öğretmen Aranıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • fermani altuni: 10 yıldır ücretli öğretmen olarak çalışıyorum eğitim fakültesi mezunuyum heryıl müffettiş denetimiden geçtim ve tebrik edildim şimdi dersane öğretmenine,etüt merkezine kadro var, devletin kendi çalıştırdığı ücretli öğretmenine yok bu hak mı adalet mi? 0 0 Yanıtla

Advertisement