Engelli Gençler 1 Gün Temsili Askerlik Yaptı - Son Dakika
Güncel

Engelli Gençler 1 Gün Temsili Askerlik Yaptı

Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında önce Beylikdüzü Belediyesi ana bina önünde engelli asker adaylarına davul zurnalar eşliğinde asker kınası yakıldı.

12.05.2015 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sonrasında tüm ilçelerden engelli bireylerin bir arada olduğu Hasdal Askeri Kışlası'nda Beylikdüzü'nden 9 engelli genç, yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı törende tam bir gün boyunca temsili askerlik yaptı. Yemin Töreni'nde yemin eden askerler, aldıkları teskere sırasında da duygu dolu anlar yaşadılar.

Fiziksel veya zihinsel engelleri nedeniyle yaşıtları gibi askere gidemeyen engelli gençler için kına gecesi etkinliği düzenleyen Beylikdüzü Belediyesi, engellilerin sevinç kaynağı oldu. Müzikler eşliğinde asker uğurlama töreni havasında gerçekleştirilen kına gecesinde engelli asker adayları, doyasıya eğlendi. Kına yakmak için belediye ana bina önünde toplanan engellilerin heyecanına aileleri de ortak oldu. Etkinliğe katılan Beylikdüzü Belediyesi 1. Başkan Vekili Ömer Şatır, başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri de engelli gençlerin eline kına yaktı.

Engelsiz Yüreklerin Büyük Sevinci…

Her yıl temsili olarak gelenekselleşmiş bir şekilde yapılan "1 Günlük Askerlik Eğitim ve Yemin Töreni Programı ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla Hasdal Askeri Kışlası'nda gerçekleşti. Beylikdüzü Belediyesi de ilçede yaşayan engelli gençleri, bir gün de olsa vatani görevlerine yerine getirebilmeleri ve o duyguyu tatmaları amacıyla Kışla'ya götürdü. Törende asker kıyafetleri ile hazır olan ve askerlik eğitimi alan engelli gençlerin heyecanı ve ailelerin yaşadıkları gurur unutulmaz bir tablo oluşturdu.

Terhis Belgelerini Heyecanla Aldılar

Her engelli bireyin yanında refakatçi bir askerin bulunduğu alanda düzenlenen Yemin Töreni'nde engelli askerler, verilen komutları eksik yerine getirdi. Büyük bir heyecanla yemin eden askerler tören sonunda aldıkları teskere ile daha da mutlu oldular. Etkinliğe Beylikdüzü Belediyesi Başkan Yardımcısı Emel Turan ve Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Fatma Hoşgöz de katıldı. Başkan Yardımcısı Turan ve diğer ilçe belediyelerinin yetkilileri sırasıyla engelli askerlere terhis belgelerini teslim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Engelli Gençler 1 Gün Temsili Askerlik Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement