Engelli Gençlerin Çalıştığı Kafe, Yarışma Birincisi Oldu - Son Dakika
Güncel

Engelli Gençlerin Çalıştığı Kafe, Yarışma Birincisi Oldu

Eskişehir'de engelli bireyleri toplumla bütünleştirmek ve öz güvenlerini kazandırmak amacıyla açılan ''Gökkuşağı Kafe'' Sosyal Girişimci Ödülleri Yarışması'nda Restoran Kafe ve İşletme Mutfakları kategorisinde birinci oldu.

19.09.2014 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de 2011 yılında engelli bireyleri toplumla bütünleştirmek ve öz güvenlerini kazandırmak amacıyla açılan "Gökkuşağı Kafe" Sosyal Girişimci Ödülleri Yarışması'nda Restoran-Kafe ve İşletme Mutfakları kategorisinde birinci oldu.

Metro Toptancı Market'in Capital ve Ekonomist dergilerinin katkılarıyla sosyal girişimcilere destek olmak ve onların başarılarını duyurmak amacıyla bu yıl ilk kez düzenlediği Metro Sosyal Girişimci Ödülleri'nin kazananları açıklandı.

Down sendromlu ve engelli bireylerin topluma kazandırılmasını amaçlayan projeyle Gökkuşağı Kafe, "Restoran-Cafe ve İşletme Mutfakları" kategorisinde 350 başvuru arasından birinci oldu.

Yarışmayla ilgili Gökkuşağı Kafe'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, yaklaşık 3 yıl önce Tepebaşı Belediyesi öncülüğünde down sendromlu çocuklarla çalışma yapmayı planladıklarını hatırlattı.

Kafenin Eskişehir'de şaşkınlıkla karşılandığını belirten Ataç, şöyle konuştu:

"Anadolu Üniversitesi ve İş Kur'da bize destek oldu. Herkesin gönlünü okşayan sıcak bir proje olduğu ortadaydı. Biz yolumuza devam ettik. Özellikle Eskişehirli kadınlar buraya çok sahip çıktı, gün ve toplantılarını burada yaptılar. Burası durup dururken bu noktaya gelmedi. Çocuklarımız, mutfak, mekan ayrı bir güzel. Böyle olunca da Eskişehir'in en güzel kafesi haline geldi. Eskişehir'e gelen ünlülerin bir çoğu burayı ziyaret etti. Yarışmada alınan ödül bizi ayrıca çok mutlu etti."

Kafenin gönüllü işletmecisi Sedat Ergün de Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç'a ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederek, "Herkesin hayatında engeller olabilir ama hayatlarında başarıya giden yolu da gerçekleştirebilirler. Çocuklarımız da bize başarılı olabileceklerini gösterdi. Misafirlerini çok güzel ağırladılar. Bir bardak bile kırmadılar, ben kırdım, onlar kırmadı. Hepsine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından engelli gençler ödülü, pasta keserek kutladı. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engelli Gençlerin Çalıştığı Kafe, Yarışma Birincisi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement