Engelli Hüseyin, Akülü Aracına Kavuştu - Son Dakika
Güncel

Engelli Hüseyin, Akülü Aracına Kavuştu

Engelli Hüseyin, Akülü Aracına Kavuştu

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde öğretmenlik yapan Yozgatlı Aydın Vural'ın bedensel engelli ortaokul öğrencisi 15 yaşındaki Hüseyin Oluğ için başlattığı akülü araç kampanyası amacına ulaştı.

11.04.2014 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde öğretmenlik yapan Yozgatlı Aydın Vural'ın bedensel engelli ortaokul öğrencisi 15 yaşındaki Hüseyin Oluğ için başlattığı akülü araç kampanyası amacına ulaştı. Kampanya ile ilgili haberi televizyonlarda izleyen İstanbullu bir işkadını, aldığı akülü aracı Oluğ'a gönderdi.

Silopi Şehit Üsteğmen Ahmet Konuksever Ortakolu'nda görev yapan Yozgatlı öğretmen Aydın Vural, sokakta görüp etkilendiği Yenişehir Ortaokulu 2'nci sınıf öğrencisi engelli Hüseyin Oluğ için başlattığı akülü araç kampanyası sonuç verdi. Adının açıklanmasını istemeyen ve İstanbul'da yaşayan bir işkadını, televizyonlardan izlediği haber sonrası, kampanyayı başlatan öğretmen Aydın Vural ile irtibata geçti. İşkadını, daha sonra Hüseyin Oluğ için satın aldığı akülü aracı, Silopi'ye gönderdi.

Öğretmen Aydın, kendisine gönderilen akülü aracı Yenişehir Ortaokulu'na götürerek ailesinin de hazır olduğu bir törenle, aracı engelli Hüseyin Oluğ'a teslim etti. Aracını almanın ilk sevincini öğretmen Vural Aydın'a sarılarak yaşayan Oluğ, daha sonra arkadaşlarının yardımıyla aracına bindi. Mutluluğunu arkadaşlarıyla paylaşan Oluğ, "Akülü arabam oldu. Çok mutluyum, sevinçliyim. Aydın öğretmenime çok teşekkür ediyorum. İstanbul'dan yardım yapan kişiye ve yardım edenlerden Allah razı olsun. Böyle bir aracımın olacağını hayal bile etmiyordum, ama artık akülü aracım var" dedi.

Öğretmen Aydın Vural, bir insanı güldürmenin dünyanın bütün güzelliklerine bedel olduğunu belirterek, "Yola çıkarken kullandığımız bir slogan vardı. Bir insanın yüzünü güldürmek dünyanın bütün güzelliklerine bedeldir. Şuan Hüseyin'in yüzünü güldürdük. Daha ne verilebilir ki? Onun mutluluğunu gözlerinden okuduk. Kampanyamızda bize ansızın destek olan, isimlerini bizim bile bilmediğimiz vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Teşekkür ediyoruz. Hüseyin'in şu mutluluğunu gören diğer çocuklarımız da, bu bilince bu farkındalığa ulaşacaktır. İnşallah yarın, öbür gün, farklı başka bir kampanya düzenlendiği zaman onlar da aynı duyarlılığı gösterecektir" diye konuştu.

Hüseyin Oluğ'un babası Hızır Oluğ da kampanyaya destek veren vatandaşlar ve İstanbullu işkadını ile öğretmen Aydın'a teşekkür etti. - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelli Hüseyin, Akülü Aracına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement