Engelli İtfaiyeciler Yangına Müdahale Etti - Son Dakika
Yerel

Engelli İtfaiyeciler Yangına Müdahale Etti

İtfaiye teşkilatının kuruluşunun 301. yıldönümünde Bağcılar’da farklı bir eğitici program düzenlendi.

04.10.2015 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtfaiye teşkilatının kuruluşunun 301. yıldönümünde Bağcılar'da farklı bir eğitici program düzenlendi. Bağcılarlı engelliler, düzenlenen deprem tatbikatında çıkan temsili yangın sırasında alevlere müdahale etti. Tatbikat sırasında yangın tüplerini başarıyla kullanan engelliler alkış topladı.

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı kursiyerleri, itfaiye teşkilatının 301. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen yangın tatbikatında alkış topladı. İstanbul İtfaiyesi ekipleriyle birlikte düzenlenen tatbikatta engelliler, temsili olarak maket evde çıkan yangına müdahalede bulundu. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Engelli kardeşlerimiz öğrendiklerini en iyi şekilde uyguladı. Hepsini tebrik ediyorum" dedi.

"YANGIN TÜPLERİYLE ALEVLERE MÜDAHALEDE BULUNDULAR"

Engelliler Sarayı yanında bulunan Sağlık Parkında düzenlenen tatbikatta ilk olarak engellilere, itfaiye ekipleri tarafından baret, solunum cihazı, özel eldiven, altı çelik olan çizme giydirildi. İtfaiye ekipleri engellilere yangın söndürme tüpleri ile solunum cihazının nasıl kullanılacağını öğretti. Ardından gerçekleştirilen tatbikat sırasında engelliler temsili olarak maket evlerde çıkarılan yangına müdahalede bulundu. Tatbikat sırasında engellilerin gösterdikleri gayret izleyenler tarafından alkışlandı.

"ÖĞRENDİKLERİNİ EN GÜZEL ŞEKİLDE UYGULADILAR"

301'inci kuruluş yıldönümünde İtfaiye Teşkilatını kutladığını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, birlikte gerçekleştirdikleri tatbikatın başarıyla tamamlandığını söyledi. Toplumun her kesimine temel afet bilincinin verilmesinin önemini vurgulayan Çağırıcı, sözlerini şöyle tamamladı:

"İtfaiye yetkililerimiz, engellilere öncelikle yangın çıkmaması için evde neler yapılması gerektiğini anlattı. Yangın çıkması halinde hemen itfaiyeyi aramaları ve nasıl davranmaları gerektiği öğretildi. Engellilerimiz öğretilen bilgileri başarılı şekilde uygulama imkanı buldu. Çok faydalı bir etkinlik oldu." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelli İtfaiyeciler Yangına Müdahale Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement