Engelli Kalıp Kazandığı Tazminatın Yarısını 'Tanık' İstemiş - Son Dakika
Güncel

Engelli Kalıp Kazandığı Tazminatın Yarısını 'Tanık' İstemiş

Engelli Kalıp Kazandığı Tazminatın Yarısını \'Tanık\' İstemiş

Bodrum'da temizlik görevlisi olarak sigortasız çalıştırıldığı otelde, çatıdan düşüp engelli kaldığı için açtığı davada 120 bin lira tazminat almaya hak kazanan 41 yaşındaki Murat Aslan'ın başına gelmeyen kalmadı.

26.04.2015 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum'da temizlik görevlisi olarak sigortasız çalıştırıldığı otelde, çatıdan düşüp engelli kaldığı için açtığı davada 120 bin lira tazminat almaya hak kazanan 41 yaşındaki Murat Aslan'ın başına gelmeyen kalmadı. Aslan, davada kendisine tanıklık eden arkadaşı A.B.'nin alacağı tazminatın yarısını istediğini, vermeyince de iki genci gönderip, kendisini tehdit ettirdiğini ve malulen emekli olmasının ardından eşiyle birlikte işlettiği restoranı kurşunlattığını ileri sürüp, şikayetçi oldu.

Bodrum'da evli ve 3 çocuk babası Murat Aslan, temizlik görevlisi olark çalıştığı otelde, 8 yıl önce çatıdan düşüp, sakat kaldı. Aslan, sigortasız çalıştırıldığı gerekçesiyle maddi manevi tazminat davası açtı, arkadaşı 49 yaşındaki A.B.'yi tanık gösterdi. 8 yıl süren hukuk mücadelesi sonunda mahkeme Aslan'a, 120 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi.

'TAZMİNATIN YARISINI İSTEDİ'

Ancak A.B., iddiaya göre tanıklık yaptığı Aslan'ı geçen hafta telefonla arayıp, "O alacağın paranın yarısı benim hakkım. Yarısını bana vereceksin" dedi. İkili arasında tartışma çıktı. Aslan, o gün kendisini 45 defa arayan A.B.'nin, 17 yaşındaki C.B. ve aynı yaştaki H.K.'yi ellerinde pompalı tüfek ve tabancayla gönderip, kendisini tehdit ettirdiğini ileri sürüp, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Turgutreis Jandarma Karakolu'na da şikayetçi oldu. Şikayet üzerine jandarma, 3 şüpheliyi gözaltına aldı. A.B., jandarmadaki ifadesinde Aslan'ın kendisine borcu olduğunu ödemediğini öne sürüp  "Kimseyi tehdit etmedim, ettirmedim" dedi. Diğer iki şüpheli de suçlamaları kabul etmedi. Şüpheliler, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

RESTORANI KURŞUNLANDI

Aslan'ın sakatlanmasının ardından malulen emekli olup, eşi Fadime Aslan ile işletmeye başladığı 'Fadime'nin Mutfağı' adlı restoran dün  saat 03.00 sıralarında kurşunlandı.  Restoranın kapı ve pencerelerindeki camlar kırılırken, duvarlarda kurşun izleri meydana geldi. Kurşunlardan bazıları restorandaki Atatürk portresine de isabet etti.

Saat 23.30 sıralarında restoranı kapatıp evlerine gittiklerini belirten Fadime Aslan şunları söyledi:

"Gece yarısı işyerimiz kurşun yağmuruna tutuldu. Kamera görüntülerini ilgili makamlara vererek can güvenliğimiz olmadığı gerekçesiyle koruma talebinde bulunduk. 8 yıl önce bir duruşmada eşim için tanıklık yapan kişi başımıza kabus gibi çöktü. Eşimin sakat kalması nedeniyle açtığı davada kazandığı tazminatın yarısını elinden almak için daha biz parayı almadan tepemize dikildi."

Jandarma, olayın ardından ortadan kaybolan A.B., C.B. ve H.K.'nin yeniden yakalanması için çalışma başlattı. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelli Kalıp Kazandığı Tazminatın Yarısını 'Tanık' İstemiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement