Engelli Kınalı Kuzular Askere Gidiyor - Son Dakika
Yaşam

Engelli Kınalı Kuzular Askere Gidiyor

Engelli Kınalı Kuzular Askere Gidiyor

Konya’da, temsili askerlik yapmaya hazırlanan engelli gençler için uğurlama töreni ve kına gecesi düzenlendi.

10.05.2014 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da, temsili askerlik yapmaya hazırlanan engelli gençler için uğurlama töreni ve kına gecesi düzenlendi.

Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 175. yıldönümü etkinlikleri kapsamında, her yıl yapılan temsili askerlik uygulaması bu yıl Jandarma Komutanlıklarında düzenlenecek. Konya merkez ve Akşehir, Beyşehir, Çumra, Seydişehir ile Ereğli ilçelerinden askerlik çağına gelen 232 engelli 1 gün de olsa askeri üniformalarını giyip vatani hizmetlerini yapacak. Askere gitmeye hazırlanan engelli gençler için uğurlama töreni ve kına gecesi düzenlendi.

Konya'da İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Emin Dursun ve eşi, Komutan Yardımcısı Yarbay Ümit Fidan ile askeri personel, özel bir rehabilitasyon merkezinde düzenlenen uğurlama törenine katıldı. Asker adayı gençler aileleri ile birlikte davul zurna eşliğinde oyunlar oynadı. Albay Emin Dursun ve beraberindekilerde asker adaylarının heyecanına ortak olarak misket havasında oynadı. Yemek ikramının ardından engelli asker adaylarının ellerine kına yakıldı. Duygu dolu anların yaşandığı törende konuşan asker adaylarının mutluluğu gözlerinden okunurken, gözü yaşlı anneler düzenlenen etkinlik için İl Jandarma Komutanlığı'na teşekkür etti.

Asker adaylarına hediyeler veren İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, hayırlı tezkereler diledi. Albay Dursun, "Bu heyecanı paylaşmak için bir arada bulunmaktan son derece mutluyum. Pazartesi günü ant içerek gerçek bir asker olacak evlatlarımızın bu heyecanla gönderilmesi aslında bir haykırıştır, bir vatan, millet sevgisidir. Bunun kutsal bir şekilde tezahürüdür. Kendilerine hayırlı teskereler diliyorum" dedi.

"KAS HASTASI GENÇ'E ASKERİ ÜNİFORMA"

Askere uğurlama töreninin ardından 21 yıldır kas hastalığı ile mücadele eden 26 yaşındaki Emrah Savsat'ı evinde ziyaret eden İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, asker adayına üniformasını verdi. Askeri kıyafetini giyen Emrah Savsat, yıllardır askere gitmenin hayalini kurduğunu söyledi. Emrah Savsat, "Bende bir Türk vatandaşı olarak bunun yıllardır hayalini kuruyordum. Ama fiziksel durumlarımızdan dolayı bir türlü gerçekleştirememiştik. Türk Silahlı Kuvvetlerine çok teşekkür ediyorum bana bu güzel duyguyu yaşattığı için çok mutluyum. Her Türk evladı gibi aynı duyguları yaşıyorum. Bir gün dahi olsa bile bu duyguyu yaşamak çok güzel bir şey. Pazartesi günü de yemin edeceğim. Rabbim katkıda bulunan herkesten razı olsun" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Engelli Kınalı Kuzular Askere Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement