Engelli Kız Ayağa Kalkmak İstiyor - Son Dakika
Güncel

Engelli Kız Ayağa Kalkmak İstiyor

Engelli Kız Ayağa Kalkmak İstiyor

Şırnak’ta geçirdiği trafik kazası yüzünden engelli duruma düşen Kevser Külter, hayallerini gerçekleştirebilmek için tedavi olup, ayağa kalkmak istiyor.

08.03.2016 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ta geçirdiği trafik kazası yüzünden engelli duruma düşen Kevser Külter, hayallerini gerçekleştirebilmek için tedavi olup, ayağa kalkmak istiyor.

Şırnak merkez Yeni Mahalle'de ikamet eden Kevser Külter (19), 9 yaşındayken trafik kazası geçirdi. Bu yüzden engelli duruma düşen Külter, okulu bırakmak zorunda kaldı. Defalarca ameliyat olan, ancak ayağı kaldırılamayan Külter, 5 yıl önce de yürüme yetisini tamamen kaybederek, yatağa mahkum oldu. Külter, buna rağmen yılmadı. Liseyi açıktan okuyan ve şu anda 10'uncu sınıfa devam eden Külter, öğretmen olabilmek için büyük bir umutla çalışıyor.

Kendisini ziyaret ederek, tablet bilgisayar hediye eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muzaffer Akçam'a, istediğini geri çevirmediği için teşekkür eden Külter, "10'uncu sınıftayım açık öğretim lisesinde. Mutlu oldum çünkü yapamadığım bir sürü araştırma vardı. Onları yapacağım. Konulardan geri kalıyordum. Az önce de araştırma çıktı yine yapamadım. Konuyu bırakmak zorunda kalıyorum. Konu atlamak zorunda kalıyorum" dedi.

"KOCAMAN BİR PARK YAPMAK İSTİYORUM"

Tedavi olup yürümek istediğini belirten Külter, "Çünkü dışarıda benim arkadaşlarım var. Bize geliyorlar, çıkamıyorum, o da sıkıcı oluyor. İnsan sürekli içeride kalınca sıkılıyor. Ben bunu yapmak istemiyorum. Dışarı çıkmak istiyorum. Eski halime dönmek istiyorum. Ben eskiden öğretmen olmayı çok istiyordum. Çocukları sevdiğim için. İnsanlara yardım eden, insanların iyiliğini isteyen biri olmak istiyorum. Onlara yardım dokunacak biri olmak istiyorum. Benim bir hayalim var ama biraz zor. Kocaman bir park yapmak istiyorum. Sadece engelliler için. Onların geleceği, gezeceği, mesela okuma bilmeyenler için okuma öğretecek birilerin olduğu bir park. Mesela işaret diliyle onlara bir şeyler anlatacak birilerin olduğu bir park istiyorum. Bu da benim hayalim" dedi.

"BİRİLERİ YARDIMCI OLSUN"

Kevser'in annesi Huhi Külter ise birilerinin kendilerine yardımcı olmalarını istediğini anlatarak, şunları kaydetti:

"İyileşmesini ve kendi ayakların üzerinde durmasını istiyorum. Ben tekim ve hastayım. Sizin gibi insanlar bize ağır işlerde yardımcı oluyorlar. Birileri yok yatağından kaldırsın. Böyle perişanız. Ev de elimizden çıktı, sokaklardayız. Maddi durumumuz yok. İstiyoruz birileri yardım etsin biz de tedavi edelim. Engelli olduğu için çok üzülüyor. Artık yürümesini istiyoruz." - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Engelli Kız Ayağa Kalkmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement