Engelli Kız Bakkal İşleterek Ailesine Katkı Sağlıyor - Son Dakika
Güncel

Engelli Kız Bakkal İşleterek Ailesine Katkı Sağlıyor

Silopi ilçesinde yaşayan bedensel engelli kız kendi imkanlarıyla açtığı bakkalı işleterek, ailesinin geçimine katkı sağlıyor.

03.12.2014 19:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silopi ilçesinde yaşayan bedensel engelli kız, bakkal işleterek, ailesinin geçimine katkı sağlıyor.

Cumhuriyet Mahallesi'nde kendi imkanlarıyla bakkal açan 19 yaşındaki bedensel engelli Hüsniye Benek, ailesine yardım ediyor. Benek'e müşterileri, engelli olmasından dolayı ürünlerini raftan kendileri alarak yardımcı oluyorlar.

Bedensel engelli olmasına rağmen hayattan kopmadığını belirten Benek, ailesinin geçimine katkıda bulunduğu için mutlu olduğunu dile getirdi.

"3 Aralık Dünya Engelliler Günün"ün kendisi için bir şey ifade etmediğini söyleyen Benek Silopi ilçesinde fiziksel şartlar olmadığı için istediği gibi dışarı çıkamadığını ifade etti.

Benek, şehirlerde engellilerin rahat yaşam sürdürebilmeleri için yetkililerden yardım beklediğini sözlerine ekledi.

Genç kızın annesi Erzan Benek ise bu uğraşından dolayı kızıyla gurur duyduğunu ifade etti.

Silopi Engellileri Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği (SENYADER) Başkanı İdris Kalenderoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile genç kızı bakkalda ziyaret etti.

Kalenderoğlu, bedensel engellilerin asla hayattan kopmadıklarını belirterek, "Hüsniye Benek'i çok takdir ediyorum. Bedensel engelli olmasına rağmen kendi kurduğu küçük işi ile hem aile geçimine katkıda bulunuyor hem de kendisi için ayrı bir uğraş oluyor" dedi. - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engelli Kız Bakkal İşleterek Ailesine Katkı Sağlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement