Engelli Memur Atama ve Kura Töreni - Son Dakika
Güncel

Engelli Memur Atama ve Kura Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ne Fetullahçı Terör Örgütü FETÖ, ne PKK ne DAİŞ, ne DHKP-C... Hiçbir terör örgütünün ve onları destekleyen hiçbir gücün, bu birlik ve beraberlik karşısında başarılı olma şansı yoktur.

24.08.2016 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ne Fetullahçı Terör Örgütü FETÖ, ne PKK ne DAİŞ, ne DHKP-C... Hiçbir terör örgütünün ve onları destekleyen hiçbir gücün, bu birlik ve beraberlik karşısında başarılı olma şansı yoktur." dedi.

Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen engelli vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmelerine ilişkin atama ve kura töreninde yaptığı konuşmada, bulunulan kongre merkezinin "gazi mekan" olduğuna vurgu yaptı.

Ataması yapılacak 6 bin 113 engelli kamu personeline görevlerinin hayırlı olmasını temenni eden Erdoğan, bunlara çalışma hayatlarında da başarı diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizler birer kader mahkumu değilsiniz, sizler her şeyinizle, aklınızla, zekanızla, alın terinizle, bileğinizle, ürettiklerinizle de bu ülkenin kalkınmasına katkıda bulunacak insanlarsınız" diye konuştu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nce 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, törenin yapıldığı Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nin önündeki yolda bulunan vatandaşların üzerine uçaklarla bombalar atıldığını, helikopterlerle, ağır silahlarla ateş edildiğini anımsatan Erdoğan, "Sadece burada, şu bulunduğumuz binanın civarında tam 38 vatandaşımız silahla, bombayla vurularak, tankla ezilerek yaralanmıştır. 6 kardeşimiz de şehit oldu. Ankara ve İstanbul'daki şehitlerimizin toplam sayısı dün itibariyle 241 oldu, yaralılarımızın sayısı 2 bin 194'tür." bilgisini paylaştı.

"15 Temmuz'u Türkiye'nin kara günü haline getirmeye çalıştılar"

Şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da şifa dileyen Erdoğan, "Ülkemize ve milletimize bir daha böyle ihanetler, böyle cinayetler, böyle acılar yaşatmasın diye Rabbime duada bulunuyorum. 15 Temmuz'u Türkiye'nin kara günü haline getirmeye çalışanlar, o gece karşılarında her kökenden, her meşrepten, her siyasi görüşten insanı ile kenetlenmiş, bir ve beraber olmuş bir millet buldular, sizi buldular." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında engelli vatandaşların da sokaklarda olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Engelli vatandaşlarımızın tankların önüne dikildiğini, üstüne çıktığını, darbecilerin karşısında aslanlar gibi durduğunu çok iyi biliyoruz. Üsküdar'da tankın üstüne çıkan bir spastik engelli kardeşimiz, gösterdiği yüreklilik ve kahramanlıkla orada bulunan herkesin hayranlığını kazanmıştır. Onlara adeta bir ilham kaynağı, bir heyecan kaynağı olmuştur. Koltuk değnekleriyle, tekerlekli sandalyeleriyle, bastonlarıyla, yakınlarının yardımıyla yollara düşen engellilerimizin gösterdiği yüreklilik, her türlü takdirin üzerindedir. Asıl engelin uzuvlardaki değil, kalplerdeki, yüreklerdeki engel olduğunu bir kez daha gösterdiğiniz için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum."

Türkiye'nin, her kesimiyle engellilerinin de istiklaline ve istikbaline sahip çıkan bir ülke olduğunu tüm dünyaya ilan ettiğini vurgulayan Erdoğan, "Ne Fetullahçı Terör Örgütü FETÖ, ne PKK ne DAİŞ, ne DHKP-C... Hiçbir terör örgütünün ve onları destekleyen hiçbir gücün, bu birlik ve beraberlik karşısında başarılı olma şansı yoktur. İşte içeriden, dışarıdan bütün bu saldırılar... Bu sabah 04.00 itibariyle Suriye'nin kuzeyinde sürekli ülkemizi oradan tehdit eden DAİŞ, PYD gibi terör örgütlerine yönelik bir operasyonu ordumuz başlatmış durumda, güvenlik güçlerimiz başlatmış durumda." diye konuştu.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engelli Memur Atama ve Kura Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement