Engelli Memur Atama ve Kura Töreni - Son Dakika
Güncel

Engelli Memur Atama ve Kura Töreni

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Sayın Cumhurbaşkanımız sosyal politikalarımızda yaşanan köklü anlayış değişikliğini, 'sosyal politikaların yardım eksenli değil, hak eksenli şekillendirilmesi' olarak tarif etmişti.

24.08.2016 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Sayın Cumhurbaşkanımız sosyal politikalarımızda yaşanan köklü anlayış değişikliğini, 'sosyal politikaların yardım eksenli değil, hak eksenli şekillendirilmesi' olarak tarif etmişti. Bu zihinsel devrim, o günlerde asla çözülemeyecek gibi görünen birçok meselenin aslında ne kadar kolayca halledilebileceğini gösterdi bizlere." dedi.

Kaya, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen engelli vatandaşların kamu kurum ile kuruluşlarına yerleştirilmelerine ilişkin atama ve kura töreninde yaptığı konuşmada, şehitlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da şifa temennisinde bulundu.

Terörün karşısında tek yürek olarak dik duruşlarını sürdüreceklerini belirten Kaya, "Milli birlik ve beraberliğimizi koruyarak, ülkemizi müreffeh yarınlara birlikte taşıyacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında Allah'ın izniyle hiçbir güç engel olamayacaktır. Gazi milletimiz tüm kararlılığıyla 15 Temmuz gecesi bunu tüm dünyaya ilan etmiştir." diye konuştu.

Toplumun tüm kesiminin 15 Temmuz gecesi kurtuluş mücadelesi verdiğine dikkati çeken Kaya, "O gece birçok engelli vatandaşımız da vatanını ve bayrağını savunmak için meydanlardaydı." dedi.

Bakan Kaya, Osman Aslan isimli engelli bir vatandaşın 15 Temmuz gecesi Kızılay'da kendisini tanklara karşı siper ederek şehit düştüğünü söyledi.

"Azminizle bizlere ilham kaynağı oluyorsunuz"

Engelli vatandaşların azimle çalışarak sınavı kazandıkları için topluma örnek olduklarını belirten Kaya, şu değerlendirmede bulundu:

"Engelin aslında zihnimize çekilen bir perde olduğunu, engelli olmanın umutsuzluk demek olmadığını, iyi niyetli çalışarak bir değer üretmenin hepimiz için mümkün olduğunu gösterdiniz. Biz de devlet olarak eli ekmek tutan, bir zanaati, bir sanatı, bir becerisi olan herkese ihtiyacımız var, sizlere ihtiyacımız var. Sizler ülkemize, devletimize yardımcı olmak istediniz ve en önemlisi bunun için büyük bir çaba harcadınız. Azminiz ve çalışmalarınızla bizlere ilham kaynağı oluyorsunuz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden itibaren engelli hizmetlerine verdiği önem ve engelliler için devrim niteliğinde gerçekleştirdiği adımlara dikkati çeken Kaya, şunları belirtti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, sosyal politikalarımızda yaşanan köklü anlayış değişikliğini, 'sosyal politikaların yardım eksenli değil, hak eksenli şekillendirilmesi' olarak tarif etmişti. Bu zihinsel devrim, o günlerde asla çözülemeyecek gibi görünen birçok meselenin aslında ne kadar kolayca halledilebileceğini gösterdi bizlere. Bunun sonucu olarak son 14 yılda ekonomide, siyasette, altyapı yatırımlarında nasıl büyük ilerleme kaydedildiyse, engelli vatandaşlarımızın sorunlarını çözme noktasında da büyük adımlar atıldı."

"Hukuki, sosyal ve fiziki engelleri kaldırmanın gayreti içerisindeyiz"

Devletin, aile ve sosyal politikalara ayırdığı bütçenin son 14 yılda 22 kat artarak, 25 milyar lira seviyesine geldiğini dikkati çeken Kaya, bu gelişmişliğin toplumun dezavantajlı kesimlerine büyük bir rahatlama olarak yansıdığını bildirdi.

Kaya, engelli vatandaşların iş, yaşam uyumunu sağlamak, sorunu temelden çözmek için büyük bir titizlik gösterdiklerini belirterek, "Toplumun bütün kesimlerini kucaklayan insan odaklı politikalarla, engelli vatandaşlarımızın önündeki hukuki, sosyal ve fiziki engelleri kaldırmanın gayreti içerisindeyiz." sözlerine yer verdi.

İnsan haklarına dayalı, "insanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışlı sosyal politikaları hayata geçirmeye çalıştıklarını vurgulayan Kaya, engelli vatandaşların eşit ve adil bir şekilde kamuda istihdamını sağlamak için 2011 yılında Devlet Memurları Kanunu'nu değiştirerek merkezi sınav uygulamasını başlattıklarını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engelli Memur Atama ve Kura Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement